Involtini di bieta ripieni di pesce - Sarmale din frunze de sfecla cu peste






ingredienti.
- bieta ( spinaci, scarola ..)
- sgombro lessato
- 1 cucchiaio di pan gratttato
- tazza di brodo vegetale ( cca 300 ml )
- 1 cucchiaio si olio
- sale, aglio
- succo di 1 limone/ yogurt,
prezzemolo o aneto fresco

la verdura sbolentata e scolata si riempe con il pesce + il pangrattato ,chiudiamo a involtino e addaggiamo nella teglia con il brodo, l'olio, aglio, sale..

al forno gia caldo per alcuni minuti (20-30) al 180° C-200°C ...

si serve con succo di limone o yogurt e guarnito con prezzemolo o aneto fresco


in romana:


Eu le-am facut cu frunze de sfecla numite si bietole care aici se gasesc dar se pot face la fel de bine din frunze mai mari de spanac sau din frunze de salata care in italiana se numeste scarola, si in franceza scarole .. in alte limbi habar nu am dar puteti sa gugaliti si voi .... este o salata mai amaruie , cu frunze crete usor galbui chiar si care de obicei se gateste, se fierbe, se foloseste pe post de umpluturi sau se pune in supa .... Pestele folosit de mine era sgombro adica un fel de macrou de mediterana, cu dimensiuni mai mici.. dar se poate folosi orice peste va place voua ... ingrediente : frunze ( sfecla, spanac, salata scarola ...) peste fiert in supa de legume ( eu am folosit macrou ) 1 lingura de pesmet 1 ceasca de supa ( la 300 gr de peste fiert ) 1 lingura de ulei sare, usturoi ( eu am pus praf) , zeama de lamiie dc aveti , iaurt, patrunjel si /sau marar verde - am oparit frunzele apoi el-am scurs - cum pestele meu era gata fiert am sarit peste : se fierbe peste in supa de legume : ceapa, morcov etc ... ce mai vreti voi - peste fiert se scurge de supa si se striveste cu furculita , se adauga putina supa ( eu am facut separat din apa + cub ) si la sfirsit putin pesmet cas a mai traga din lichid si sa lege usor pestele ... ou in aceasta compozitie nu se potriveste!! - am intins pe o farfurie plana frunza , am pus cu lingura umplutura si am impaturit aproximativ ca o sarma ... frunza mea fiind mai "batzoasa" riscam sa o rup deci mai cu grija ... - o frunza oparita am tocat-o marunt si am pus.-o pe fundul vasului impreuna cu uleiul. usturoiul si supa - am asezat peste sarmalele si am dat la cuptor sa se coaca la foc maricel cca 20-30 min ... sau depinde de frunzele pe care le folositi ...Se pot fierbe si la aburi 10-15 minute sau mai mult depinde de frunzele folosite Am servit cu iaurt .. si eu am mai facut si un cartof ras copt putin la microunde si apoi inabusit la tigaia de teflon cu ff putin ulei sa prindas doar putina crusta ..

Nessun commento:

Ultimi commenti