lunedì 5 novembre 2007

Polpette di melanzane con cuore di formaggio - Chiftele de vinata cu miez de cascaval


melanzana a cubetti lessata o cotta a MO
frullata nel mixer/ blender
facciamo delle polpette e in mezzo mettiamo cubetti di formaggio
le mettiamo nel pangrattato
fritte nel olio




in romana:



- vinata se taie bucati si se fierbe citeva minute in apa clocotita + sare sau se coace la microunde- cind e gata fiarta/ coapta se scurge bine de zeama ( eu am stors-o in pumn) - se mixeaza in blender sau cu mixerul vertical sau in robot/ masina de tocat .. sau cum vreti voi 
- cascavalul se taie cuburi cu latura de 1/1.5 cm 
- se pune in palma vinata, peste ea cascavalul si se formeaza o bila cu cascavalul la mijloc 
- se tavaleste chifteaua obtinuta prin pesmet , se manevreaza cu grija caci sunt delicate
 - se prajeste doar cit sa se rumeneasca in ulei incins.... se scoate pe hirtie ...tot cu grija caci se rup usor Se pot pregati cu ceva timp in urma si apoi se incalzesc la cuptor sau in microunde... Eu le-am servit cu un risotto cu aroma de hribi si cu mult cascaval