una sorta di spezzatino piccante preparato con carne di manzo e servito su un letto di riso
ricetta cubana o di Panama, Santo Domingo, Puerto Rico, Gran Canaria.. e anche spagnola.. con piccole differenze: il design del piatto o il modo di tagliare la carne
nella ricetta cubana c'era anche il vino ..
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ingredienti:
carne di manzo
cipolla
carota
sale
salsa:
peperone arrostito
aglio
sale
pepe
origano
aceto
cipolla
alloro
pomodori
vino rosso ( nella ricetta cubana)
La carne con la cipolla, la carota e il sale bollite nella pentola a pressione, alla fine raffreddata e rotta con le mani in piccoli pezzi
preparare la salsa e amalgamare tutto
servita con purea di patate
in romana:
reteta am gasit-o in mai multe variante ca fiind reteta tipica din Santo Domingo, Puerto Rico., Gran Canaria.. chiar si varianta spaniola diferentele erau mici doar de design in farfurie sau de cum era taiata carnea ( rupta de fapt ) .. reteta cubaneza insa continea si vin ... si din cite am citit ( in mai multe forumuri, bloguri.. ) e obligatoriu cu vin aici..
ingrediente:
carne de vita
ceapa
morcov
sare
sos :
ardei gras copt pe tabla, curatat de pielita si apoi taiat fisii inguste
usturoi
sare
piper
origano
otet
ceapa
dafin
sos de rosii
vin ( numai in reteta cubaneza)
Carnea se fierbe 2-3 ore la foc normal sau 40 min cca la oala sub presiune cum am facut eu, impreuna cu ceapa , morcovul si putina sare
Cind e fiarta se scoate din oala si se rupe cu miinile fisii fisii
Separat se prepara sosul din ceapa tocata si inabusita in ulei cu putin otet, apoi se adauga o ceasca din supa de carne, usturoi, ardeii copti curatati si taiati fisii , carnea si sosul de rosii si se mai lasa sa fiarba impreuna cu foi de dafin, oregan, sare, piper