Cuore di maiale in umido ( pentola a pressione) - Mincarica din inima de purcel cu sos ( in oala sub presiune)


ingredienti:
1 cuore di maiale lavato e fatto a cubetti
1 carota
1 gambo di sedano
1/2 peperone
1/4 porro o cipolla
1 bicchiere di vino
1 bicchiere passta di pomodoro
sale, pepe, aloro

mettiamo tutto nella pentola a pressione l'olio, la carota, il sedano, il porro, il peperone tagliati a pezetini e facciamo soffrigere insieme ai cubetti di cuore. Aggiungiamo il vino e lo facciamo evaporare , alla fine la passata di pomodoro e se c'e bisogno per copritre la carne acqua .. lasciamo insaporire per un paio di minuti e poi chiudiamo la pentola e cuociamo per 30-40 minuti da quando fischia. Alla fine spegnamo il fuoco, lasciamo raffreddare , apriamo la pentola e aggiungiamo le foglie d'aloro ...

in romana :

1 inima de porc spalata bine de singe si taiate cugrija toate venele,arterele sau ce or fii .. adica toate zgirciurile alea urite ... 1 morcov ( mergea si o tulpina de telina dar n-am avut) 1/2 ardei gras 1 bucatica mica de praz ( sau 1 ceapa mica) 1 pahar de vin suc de rosii cit e nevoie sare, piper , foi de dafin Am tocat marunt morcovele, ardeiul gras mai maricel, prazul intreg , 1 lingura de ulei si inima taiata cuburi ... Se calesc bine in oala sub presiune fara sa ii punem capacul .. si amestecind mereu ... Dupa citeva minute se adauga vinul, se lasa sa se evapore alcoolul si se adauga si sucul de rosii eventual si putina apa dc e cazul sau supa .... Lichidul tb sa acopere carnea dar sa nu depaseasca nivelul maxim care poate fii pus in oala sub presiune. Se adauga putina sare ...Se pune capacul si sa lasa oala la foc mic sa fiarba 30-40 min de cind se ridica supapa.... Se stinge focul si se lasa sa cada singura supapa .. sa puteti deschida oala.. eu nu o racesc sub jet de apa caci in alea citeva minute pina scade nivelul aburilor in oala si pot scoate capacul se mai continua coacerea inauntru .... Fara capac de data asta se continua pe foc, se mai adaua sare dc e cazul si acum se pune piperul si foile de dafin ... se mai da un clocot si mincarica e gata ... Sosul scade mult si se ingroasa ... E bine dc nu ati pus prea mult lichid de la inceput ca dupa 20 min de fierbere sa stingeti focul , scoateti capacul si verificati nivelul lichidului ... apoi se spala bine capacul si mai ales gaura pr aburi se sterge de apa si se pune iar capacul si mai continuati fierberea alte 20 min de cind incepe sa fluiere ....

Nessun commento:

Ultimi commenti