Pizza ai funghi - Pizza cu ciuperci



impasto :
200 gr farina OO
100 ml acqua
4-5 gr lievito di birra fresco+ zucchero
sale
olio
Impastiamo e poi facciamo stendere con le mani l'impasto nella teglia .. lasciamo lievitare nel forno ( io per sbrigarmi ho messio un apentola con acqua bollente nell forno e la taglia in alto. Quando e lievitato farciamo la pizza con : pomodori, mozzarella, funghi e basilico .Facciamo cuocere per 10-20 minuti al forno caldo .


in romana:


aluat :
200 gr faina OO
100 ml apa
4-5 grame de drojdie + zahar ( tb si mai putina cca 1 gram dar ma grabeam si am pus drojdie mai multa ca sa grabeasca procesul de dospire )
sare
ulei cit e nevoie sa iasa aluatul elastic

am framintat cu mina si apoi am intins aluatul tot cu miinile ( nu cu facaletul ) direct in tava ( ne-unsa caci era aluatul destul de uleios dupa parerea mea) .. am pus in cuptor jos o oala cu apa clocotita si pe raful cel mai de sus tava cu aluatul .. am inchis usa la cuptor si lasat sa creasca ..( umezeala fierbinte a grabit si mai tare cresterea aluatului) Cind era crescut, am incalzit cuptorul la maxim si am ornat pizza cu sos de rosii ( sunt rosii pasate gros daci cu multa pulpa ), mozzarella taiata marunt, vreo 4-5 ciupercute crude curatate si taiate lamele subtiti si busuioc din ghiveci ... Am pus tava la cuptorul deja fierbinte si la foc mare pt cca 10-20 min ...

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