Riso con carote - Orez cu morcovi


ingredienti:
2 carote grattugiate
1 carota tagliata al lungo e fritta
160 gr riso
olio'burro
50 gr parmigiano grattugiato
brodo vegetale
facciamo un risotto con : carote, riso, olio, brodo
alla fine aggiungiamo il formaggio e la carota fritta

in romana:





ingrediente pt 2 portii:
2 morcovi rasi pe razatoarea mica
1 morcove pt garnisire
160 gr orez
1 lingura de ulei sau unt
50 gr brinza rasa (parmezan , cascaval sau chiar brinza topita .. mie imi place )
supa de legume fierbinte cit e nevoie

morcovii rasi se calesc impreuna cu orezul in ulei sau unt si un praf de sare, se adauga supa incet incet si de cite ori scade lichidul ... se fierbe cca 17 min acum depinde dfe orez si inghite cca 450 ml supa dar iar depinde de orez .... cind orezul e aproape fiert se taie cel de-al treilea morvcove in bastonase si se prajeste in tigaia cu sau fara ulei ... poate fii doar gratinat ... se sareaza ... orezul cind e gata fiert se "da deoparte" de pe foc si se adauga brinza .. se amesteca bine sa se incorporeze ... se serveste ca felul 1 si se orneaza cu bastonasele prajite de morcove ...

Nessun commento:

Ultimi commenti