Muffins broccolo romano, peperone rosso e feta - Muffins broccolo romano, ardei gras rosu si brinza feta


ingredienti ( x 6 grandi e 2 piccoli) :
250 gr farina OO
100 gr peperone rosso a cubetti ( crudo o arrostito .. io.. crudo )
100 gr cavolo romano (già cotto)
100 gr formaggio feta
250 ml latte/yogurt
1 uovo
50 ml olio
1/2 cucchiaino di sale
1/2 bustina lievito per torte salate ( Paneangeli )
mettiamo insieme tutti gli ingredienti solidi ( meno il lievito) e poi ammalgamiamo gli ingredienti licquidi e il lievito nel latte. Mescoliamo e aggiungiamo l'impasto nelle forme imburrate e infarinate. Inforniamo a 220°C per 30 minuti e fino quando prendono un colore dorato.Ho aggiunto sopra ( prima di infornare) un ciuffo di broccolo romano e bricciole di feta.
in romana :
ingrediente (pt 6 bucati mari si 2 mici):
250 gr faina100 gr ardei gras taiat in cuburi ( copt sau crud, eu l-am pus crud)
100 gr brinza feta
100 gr conopida ( deja fiarta)
250 ml lapte sau iaurt1 ou50 ml ulei
1/2 lingurita de sare
1/2 de plic drojdie instant pt aluaturi sarate (Paneangeli) (sau bicarbonat cit pt 250 gr faina )
amestecam mai intii ingredientele solide apoi adaugam ingredientele lichide care au fist amestecate separat.. drojdia instant o punem la urma impreuna cu laptele,. Amestecam totul si varsam in formele unse cu unt si presarate cu faina .Coacem la 220°C pt cca 30 min sau pina cind sunt aurii.Am pus pe fiecare muffins cite un buchetel de conopida si firimituri de brinza feta .

Ultimi commenti