marzo 26, 2008

Caviale di melanzane - Icre de vinete






ingredienti:
2 melanzane
1 cucchiaino senape
1/2 cucchiaino aglio tagliato a pezzettini ( o meno aglio)
1 cucchiaio succo di limone
sale
olio di oliva
le due melanzane si tagliano a lungo e ogni metà si taglia come nella foto e si spennella con olio. Le inforniamo al forno per 25/30 min. finché la polpa risulterà tenera..
Lo togliamo ( la polpa cotta) con un cucchiaio e le scoliamo per eliminare il liquido rimasto e aggiungiamo : senape, aglio, sale, limone e un altro po' di olio e mettiamo tutto nel blender. Frulliamo bene come una maionese.. Se c'è bisogno aggiungiamo altro po' di olio.
Lasciate in frigorifero. Togliete dal frigorifero pochissimo tempo prima di servire e servite con del pane tostato.

in romana :

Ingrediente:
2 Vinete,
1 lingurita mustar,
1/2 lingurita usturoi taiat marunt,
putina zeama de lamaie,
sare,
ulei de masline
Se taie 2 vinete in doua pe lungine, se cresteaza in diagonala si incrucisat, se pune sare, se pun la scurs cu o oala de tuci deasupra pentru o ora. Se scurg, se spala, se sterg cu un servetel, se pune putin ulei de masline pe partea taiata, si se dau la cuptor, foc mediu, pentru o ora, sau pina cind sint moi. Se ia pulpa cu o lingura de pe coaja, se pune intr-o sita si se lasa la scurs. Se pune in blender, cu usturoi, mustar, lamaie, sare dupa gust si putin ulei de masline.
Lasati sa se raceasca in frigider. Scoateti din frigider cu putin timp inante sa le serviti si le serviti pe piine prajita.

english

Ingredients: 2 eggplants, 1 teaspoon mustard, 1/2 teaspoon finely chopped garlic (or less), 1 tablespoon lemon juice, salt, olive oil.
Cut the eggplants lengthwise and score the flesh as shown in the photo, then brush with oil. Bake for 25–30 minutes until the flesh becomes soft. Scoop out the cooked pulp with a spoon, drain to remove excess liquid, then add mustard, garlic, salt, lemon juice, and a little more oil. Put everything in a blender and blend until smooth, like a mayonnaise. Add a bit more oil if needed. Keep in the refrigerator and remove it just a short time before serving. Serve with toasted bread.