
ingredienti ( x 6 grandi e 2 piccoli) :
250 gr farina 00
100 gr peperone rosso a cubetti ( crudo o arrostito .. io.. crudo )
100 gr cavolo romano (già cotto)
100 gr formaggio feta
250 ml latte/yogurt
1 uovo
50 ml olio
1/2 cucchiaino di sale
1/2 bustina lievito per torte salate ( Paneangeli )
mettiamo insieme tutti gli ingredienti solidi ( meno il lievito) e poi amalgamiamo gli ingredienti liquidi e il lievito nel latte. Mescoliamo e aggiungiamo l'impasto nelle forme imburrate e infarinate. Inforniamo a 220°C per 30 minuti e fino quando prendono un colore dorato. Ho aggiunto sopra ( prima di infornare) un ciuffo di broccolo romano e briciole di feta.
in romana :
ingrediente (pt 6 bucati mari si 2 mici):
250 gr faina100 gr ardei gras taiat in cuburi ( copt sau crud, eu l-am pus crud)
100 gr brinza feta
100 gr conopida ( deja fiarta)
250 ml lapte sau iaurt1 ou50 ml ulei
1/2 lingurita de sare
1/2 de plic drojdie instant pt aluaturi sarate (Paneangeli) (sau bicarbonat cit pt 250 gr faina )
amestecam mai intii ingredientele solide apoi adaugam ingredientele lichide care au fist amestecate separat.. drojdia instant o punem la urma impreuna cu laptele,. Amestecam totul si varsam in formele unse cu unt si presarate cu faina .Coacem la 220°C pt cca 30 min sau pina cind sunt aurii.Am pus pe fiecare muffins cite un buchetel de conopida si firimituri de brinza feta .
english
Ingredients (for 6 large and 2 small muffins):
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250 g all-purpose flour
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100 g red bell pepper, diced (raw or roasted… I used raw)
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100 g Romanesco broccoli (already cooked)
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100 g feta cheese
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250 ml milk or yogurt
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1 egg
-
50 ml oil
-
1/2 teaspoon salt
-
1/2 packet baking powder for savory cakes (Paneangeli)
Combine all the solid ingredients (except the baking powder).
Mix the liquid ingredients and dissolve the baking powder in the milk.
Stir everything together, then divide the batter into buttered and floured molds.
Bake at 220°C for 30 minutes, or until golden.
Before baking, I added a small floret of Romanesco broccoli and some crumbled feta on top.