marzo 08, 2008

Muffins ( formaggio e wurstel) - Muffins ( brinza si cremvurst ) - Savory Würstel Muffins


ingredienti pe 6 muffins
250 gr farina 00
250 ml latte
50 gr formaggio grattugiato
50 ml olio
2 cucchiaini sale fino
1 uovo
100 gr wurstel tagliati a cubetti ( o prosciutto cotto)
1/2 bustina lievito istantaneo per torte salate
amalgamiamo prima tutti gli ingredienti solidi , aggiungiamo quelli liquidi e alla fine il lievito
non dobbiamo mescolare troppo come per tutti i muffins
imburriamo le forme e le infariniamo
versiamo dentro l'impasto solo per 3/4 e spennelliamo con l'uovo
inforniamo a 180°C fino quando saranno pronte ( cca 30 minuti )


in romana :

pt 6 muffins destul de maricele
250 gr faina
250 ml lapte
50 gr cascaval ras ( eu am ras pe razatoarea mare)
50 ml ulei
2 lingurite sare
1 ou
100 gr cremvusrti taiati marunt ( sau sunca dc vreti)
1/2 plic ( adica 8 gr de drojdie instant )
am amestecat intii solidele si apoi lichidele iar la urma de tot am pus drojdia, .aluatul nu se amesteca prea mult pt muffins in general si deci nici pt astea sarate am uns cu unt si infainat formele de muffins, am turnat aluatul cit 3/4 din forme si. am copt la 180°C ( adica la foc mediu in cuptorul gata incalzit ) .. cind am vazut ca sunt aproape gata am uns cu niste albus de ou,. le-am lasat in cuptor pina s-au rumenit cred ca vreo 30 minute dar nu bag mina in foc ...oricum fiecare cuptor are timpul lui, care apoi difera 


english

Ingredients for 6 muffins
250 g all purpose flour
250 ml milk
50 g grated cheese
50 ml oil
2 teaspoons fine salt
1 egg
100 g würstel cut into small cubes or cooked ham
half a packet of instant yeast for savory cakes
Preparation
Mix all the dry ingredients together in a bowl then add the milk oil and egg and combine briefly without overmixing because muffin batter should stay slightly lumpy. Add the baking powder at the end and mix gently. Butter and flour the muffin molds then fill them up to three quarters with the batter. Brush the surface with a little beaten egg and bake at 180°C until cooked through about thirty minutes.