
fettine di carne ( 100-150 g l'una io avevo fettine di lonza di maiale)
scaglie di parmigiano
passata di pomodoro o pomodori pelati frullati
1-2 spicchi d'aglio
sale, pepe, gambi di prezzemolo
- prendi ogni fettina di carne ( già battuta) e metti su ognuna fette (scaglie) di parmigiano e arrotola, lega ogni involtino con del spago da cucina o chiudi con stuzzicadenti
- mettete nel sugo di pomodoro freddo e abbastanza acquoso nel quale abbiamo aggiunto aglio e gambi di prezzemolo, salate e pepate e far cuocere almeno 45 minuti a fuoco lentissimo
* l'aglio e i gambi di prezzemolo devono essere buttati alla fine
in romana :
felii de carne de cca 100-150 g fiecare ( eu am folosit carne de porc dar poate fi de vitel sau de curcan )
felii ( "schije" ) de parmezan
catei de usturoi
sare, piper, patrunjel ( tulpina intreaga)
suc de rosii sau rosii fara pielita ( de la borcan sau conserva ) mixate sau rase pe razatoare
- bateti carnea apoi adaugati pe fiecare felie schije de parmezan, rulati si legati fiecare rulou cu sfoara de bucatarie sau prindeti cu cite o scobitoare
- puneti rulourile de carne in sucul de rosii crud si destul de lichid in care adaugati s cateii de usturoi si patrunjelul ( care vor fii arunacte la sfirsit cind mincarea e gata ), sarati si piperati si lasati sa fiarba la foc extrem de mic minim 45 minute
sosul de rosii care va ramine in plus il putei folosi pentru a condimenta paste ( spaghetti sau alt tip de paste ) sau cum voi face eu il voi folosi ca baza pentru un fel de mincare cu vinete
english
Meat slices (100–150 g each; I used pork loin slices), parmesan shavings, tomato passata or blended peeled tomatoes, 1–2 garlic cloves, salt, pepper, parsley stems. Take each meat slice (already pounded), place parmesan shavings on top, roll it up, and tie each roll with kitchen string or secure with toothpicks. Put the rolls into cold, fairly watery tomato sauce to which you have added garlic and parsley stems; add salt and pepper and cook for at least 45 minutes over very low heat. Remove the garlic and parsley stems at the end.