venerdì 12 giugno 2009

Involtini al sugo - Rulouri de carne in sos de rosii



fettine di carne ( 100-150 g l'una io avevo fettine di lonza di maiale)
scaglie di parmigiano
passata di pomodoro o pomodori pelati frullati
1-2 spicchi d'aglio
sale, pepe, gambi di prezzemolo

- prendi ogni fettina di carne ( già battuta) e metti su ognuna fette (scaglie) di parmigiano e arrotola, lega ogni involtino con del spago da cucina o chiudi con stuzzicadenti
- mettete nel sugo di pomodoro freddo e abbastanza acquoso nel quale abbiamo aggiunto aglio e gambi di prezzemolo, salate e pepate e far cuocere almeno 45 minuti a fuoco lentissimo

* l'aglio e i gambi di prezzemolo devono essere buttati alla fine

in romana :

felii de carne de cca 100-150 g fiecare ( eu am folosit carne de porc dar poate fi de vitel sau de curcan )
felii ( "schije" ) de parmezan
catei de usturoi
sare, piper, patrunjel ( tulpina intreaga)
suc de rosii sau rosii fara pielita ( de la borcan sau conserva ) mixate sau rase pe razatoare

- bateti carnea apoi adaugati pe fiecare felie schije de parmezan, rulati si legati fiecare rulou cu sfoara de bucatarie sau prindeti cu cite o scobitoare
- puneti rulourile de carne in sucul de rosii crud si destul de lichid in care adaugati s cateii de usturoi si patrunjelul ( care vor fii arunacte la sfirsit cind mincarea e gata ), sarati si piperati si lasati sa fiarba la foc extrem de mic minim 45 minute

sosul de rosii care va ramine in plus il putei folosi pentru a condimenta paste ( spaghetti sau alt tip de paste ) sau cum voi face eu il voi folosi ca baza pentru un fel de mincare cu vinete