lunedì 15 giugno 2009
Spaghetti con funghi e menta - Spaghete cu ciuperci si menta
ingredienti :
spaghetti
funghi freschi
sale, burro (olio)
menta fresca
Pulire i funghi, affettarli, salarli e farli cuocere in padella con il burro mentre lessate la pasta in acqua salata. Aggiungete 1-2 cucchiai di acqua di cottura della pasta e lasciate cuocere i funghi.
Scolate la pasta al dente e versatela nella padella con i funghi e aggiungete la menta tritata.
servite anche tiepida
in romana
spaghete
ciuperci proaspete
unt sau ulei
sare
menta proaspata
Curatati, taiati felii si caliti in unt (sau ulei) ciupercile in timp ce pastele fierb in apa sarata, Adaugati 1-2 linguri cu apa in care fierb pastele in tigaia cu ciupercile si lasati sa fiarba in continuare. Nu tb sa le fierbeti / inabusiti mai multe decit timpul necesar pastelor sa devina al dente.
Scurgeti pastele si varsati-le in tigaia cu ciupercile, adaugati menta tocata si amestecati.
Serviti chiar si mai reci ( mai ales daca ati folosit ulei in loc de unt).