giugno 12, 2009

Pasta con zucchine e pasta di salsiccia


pasta corta
100 g pasta di salsiccia (meglio la salsiccia bolognese )
1 zucchina
1-2 pomodori secchi sott'olio


- rosolate la pasta di salsiccia nella padella ( senza grassi se è già grassa ), aggiungete la zucchina a fette, il pomodoro tritato e lasciate cuocere un paio di minuti
- aggiungete brodo vegetale (non salato perché la pasta di salsiccia e quasi sempre molto salata) o ancora meglio un paio di cucchiai di cottura della pasta ( prima di salarla )
- cuocete la pasta in abbondante acqua salata e scolarla al dente, versate in padella, girate e servite subito



in romana :


paste scurte
100 gr cirnat proaspat ( numai carnea )
1 dovlecel
1-2 rosii uscate conservate in ulei

- calim carnea de cirnat in tigaie de preferat fara ulei daca este deja gras cirnatul pina cind carnea se albeste usor, adaugam dovlecelul felii si rosiile tocate
- varsam putina supa de legume ( fara sare caci de obicei cirnatul este destul de sarat) sau citeva linguri din apa in care fierb pastele ( inainte de a adauga sarea in apa , eu mai intii vars pastele in apa si abia dupa sarez apa asta si pentru ca apa sarata de la inceput incepe sa clocoteasca mai tirziu decit apa nesarata ), puteti sa stropiti carnea si cu putin vin alb, eu nu am facut-o pentru ca am folosit un cirnat care are deja vin in compozitie
- fierbeti pastele in apa sarata, le scurgeti si le varsati in tigaie, amestecati totul si serviti imediat

english

Short pasta.
100 g sausage meat (ideally Bologna-style sausage).
1 zucchini.
1–2 sun-dried tomatoes in oil.

Brown the sausage meat in a pan (no added fat if it’s already fatty). Add the sliced zucchini and the chopped sun-dried tomato and cook for a couple of minutes. Add vegetable broth (unsalted, since the sausage is usually very salty) or, even better, a few spoonfuls of the pasta cooking water (taken before salting it). Cook the pasta in plenty of salted water, drain it al dente, add it to the pan, toss, and serve immediately.