lunedì 29 giugno 2009

Quiche (senza crosta) di pollo e mele - Quiche (fara aluat) de pui si mere




E' una torta salata, uno quiche senza la crosta


ingredienti:

1 petto di pollo ( 300 g )
2 uova
1/2 cipolla piccola
4 fette biscottate
1 mela
150 ml latte
sale, pepe, alcune foglie di salvia fresche

- tritare finemente la cipolla
- lavare la mela e toglierla il torsolo ( se volete potete anche sbucciarla)e tagliarla a cubetti
- tagliare a cubetti piccoli con un coltello o con la mezzaluna il petto di pollo crudo (senza la pelle)
- frullare le uova con le fette biscottate, aggiungete la cipolla, il latte, le mele e il petto di pollo e amalgamate con un cucchiaio .
- salate, pepate e aggiungete le foglie di salvia tritate
- versate il composto in una teglia circolare di 22 cm coperta di carta da forno ( o imburrata e infarinata ) e lasciate cuocere per 30 minuti a fuoco abbastanza alto.

leggi anche:Torta di verdure

in romana:

ingrediente:

1 piept de pui ( 300 g )
2 oua
1/2 ceapa micuta
4 felii de piine uscata (sau 3 linguri de pesmet)
1 mar
150 ml lapte gras
sare, piper, citeva drunze de salvie

- tocam marunt ceapa
- spalam marul ii scoatem cotorul si o taiem cuburi ( daca vreti puteti sa o si curatati de coaja)
- taiati marunt cu un cutit sau cu semiluna de bucatarie pieptul de pui crud si fara piele
- bateti ouale, adaugati piinea uscata (este o piine cere se cumpara asa, se sfarima in mina cu usurinta), adaugati ceapa, laptele, merele si carnea de pui amestecind cu lingura
- sarati, piperati si adaugati frunzele de salvie tocate marunt
- varsati compozitia intr-o tava rotuinda cu diametrul de 22 cm acoprita cu hirtie de copt ( umezita si stoarsa in pumn ca sa se aseze bine pe marginile tavii ) sau puteti unge cu unt si presara cu faina tava .. coaceti 30 minute la foc mare


Citeste si :Chec cu legume