giugno 29, 2009

Quiche (senza crosta) di pollo e mele - Quiche (fara aluat) de pui si mere - Crustless quiche with chicken and apples




E' una torta salata, uno quiche senza la crosta


ingredienti:

1 petto di pollo ( 300 g )
2 uova
1/2 cipolla piccola
4 fette biscottate
1 mela
150 ml latte
sale, pepe, alcune foglie di salvia fresche

- tritare finemente la cipolla
- lavare la mela e toglierla il torsolo ( se volete potete anche sbucciarla)e tagliarla a cubetti
- tagliare a cubetti piccoli con un coltello o con la mezzaluna il petto di pollo crudo (senza la pelle)
- frullare le uova con le fette biscottate, aggiungete la cipolla, il latte, le mele e il petto di pollo e amalgamate con un cucchiaio .
- salate, pepate e aggiungete le foglie di salvia tritate
- versate il composto in una teglia circolare di 22 cm coperta di carta da forno ( o imburrata e infarinata ) e lasciate cuocere per 30 minuti a fuoco abbastanza alto.

leggi anche:Torta di verdure

in romana:

ingrediente:

1 piept de pui ( 300 g )
2 oua
1/2 ceapa micuta
4 felii de piine uscata (sau 3 linguri de pesmet)
1 mar
150 ml lapte gras
sare, piper, citeva drunze de salvie

- tocam marunt ceapa
- spalam marul ii scoatem cotorul si o taiem cuburi ( daca vreti puteti sa o si curatati de coaja)
- taiati marunt cu un cutit sau cu semiluna de bucatarie pieptul de pui crud si fara piele
- bateti ouale, adaugati piinea uscata (este o piine cere se cumpara asa, se sfarima in mina cu usurinta), adaugati ceapa, laptele, merele si carnea de pui amestecind cu lingura
- sarati, piperati si adaugati frunzele de salvie tocate marunt
- varsati compozitia intr-o tava rotuinda cu diametrul de 22 cm acoprita cu hirtie de copt ( umezita si stoarsa in pumn ca sa se aseze bine pe marginile tavii ) sau puteti unge cu unt si presara cu faina tava .. coaceti 30 minute la foc mare


Citeste si :Chec cu legume

english

Ingredients:
1 chicken breast (300 g)
2 eggs
1/2 small onion
4 crispbread slices (fette biscottate)
1 apple
150 ml milk
Salt, pepper, a few fresh sage leaves

Finely chop the onion.
Wash the apple, remove the core (you may peel it if you prefer), and cut it into cubes.
Cut the raw chicken breast (skin removed) into small cubes using a knife or mezzaluna.
Blend the eggs with the crispbread slices, then add the onion, milk, apple, and chicken, and mix everything with a spoon.
Season with salt and pepper, and add the chopped sage leaves.
Pour the mixture into a 22 cm round baking tin lined with parchment paper (or buttered and floured) and bake for about 30 minutes at a fairly high temperature.