Torta di verdure - Chec cu legume




usiamo il vaseto di yogurt ( piccolo ) come misura

lo yogurt versato in un collino e lasciato a sgociolare ... ho ottenuto del formaggio fresco con un gusto un po' acido e del siero...

1 vasetto di yogurt di siero ottenuto dal yogurt
100 gr formaggio di yogurt
50 gr formaggio feta
2 uova
2 vasetti di farina OO
1/2 vasetto di olio
2 cucchiaini di lievito per torte salate
1/2 zucchina gratuggiata
1 carota gratuggiata
cicoria lesata e tagliata o frullata .. o al suo posta : bieta, spinaci ...
1/2 zucchina a fette

Amalgamiamo gli ingredienti liquidi e aggiungiamo quelli solidi.
Versiamo tutto nella teglia imburrata e infarinata.
Infornare a 180 °C fino quando e pronta .. 30 minuti


in romana:

iaurtul facut in casa dar se poate si cel cumparat l-am pus intr-o strecuratoare fina si lam lasat sa se scurga ... am obtinut o brinza cremoasa cu un gust usor acrisor si zer...

am folosit ca masura un paharel micut de iaurt

1 paharel de zer de la iaurt
100 gr brinza obtinuta din iaurt
50 gr brinza feta sau telemea
1/2 paharel de ulei
2 pahare de faina
2 lingurite de praf de copt
2 oua
sare, piper
1/2 dovlecel crud ras pe razatoarea mare
1 morcov ras
un pumn de frunze de cicoare fierte si tocate dar in locul lor se pot folosi frunze de spanac sau de sfecla
1/2 dovlecel taiat felii pt ornament

am amestecat intii ingredientele lichide si apoi cele solide
am uns tava cu unt si faina si am turnat compozitia
am copt in cuptorul incalzit la 180 °C cca 30 min sau pina cind era gata ...

6 commenti:

michela ha detto...

Cristina.
Scusa non ho capito mica..
Che yogurt usi?
Yogurt greco, magro ?
E poi quanto tempo lo lasci colare?
1 giorno?
Infine il colino, intendi un setaccino tipo quelli che si usano per la farina?
Non va giù tutto lo yogurt?

Cristina ha detto...

Michela ho fatto yogurt in casa ma va bene anche con lo yogurt greco, non deve essere troppo liquido.
Nel colino normale tipo quello per le tisane ho meso un pezzo di garza e ho versato lo yogurt, il colino sopra una pentola e per tutta la notte nel frigo.

michela ha detto...

Grazie Cristina. Mi scrivo le note accanto alla ricetta che mi piace molto.

Cristina ha detto...

Michela se vuoi puoi aggiungere solo yogurt, ma non so la quantità giusta , forse un vasetto e aumenti la quantità di formaggio feta o aggiungi anche un altro gorgonzola , brie... Tanto piu' formaggio non cambia molto la ricetta, anzi secondo me formaggio dependente è ancora piu' buona.
Ma non ti stai complicando troppo la vita, io avevo fatto un piccolo esperimento per otterene questo formaggio e adesso lo dovevo usare :-))

Mona ha detto...

Crstinel, pe unde esti ??...te caut de doua zile si nu te gasesc !!!!

interesant checul asta al tau (pe asta l-am vazut primul...hahaha)..am mult de recuperat sa citesc tot ce ai postat tu ..ai fost tare harnicuta..
pupice multe si dulci

Cristina ha detto...

Mona bine ai revenit in lumea blogarilor :-)) e drept ca am fost harnica o sa i de citit dar si eu te asteptam ca pe un mar copt cu retete si idei noi .
Pupici si spor la citit din urma :-)
Cit despre checul asta merge si cu iaurt eu facusem brinza asta si eram curioasa insa acum am citit pe la Nico o reteta asemanatoare cu iaurt .. cind ajungi si acolo sa tragi cu ochiul o sa o vezi ...
pupici

Ultimi commenti