settembre 02, 2008

Chocolate dimply plum cake - Cake di cioccolato alle prugne - Prajitura cu ciocolata si prune




150 gr farina 00
1 bustina di lievito in polvere per dolci
70 gr burro
100 gr cioccolato fondente
2 uova grandi
80 gr zucchero
buccia di un limone
60 ml olio di semi
prugne

Mescolate la farina con il lievito in polvere.
Sciogliete la cioccolata a bagno maria con il burro.
Amalgamate le uova con lo zucchero e frullate per 3 minuti.
Aggiungete la scorza di limone gratuggiata, olio e la cioccolata sciolta con il burro tiepide e frullate ancora 1 minuto.
Aggiungete la farina con il lievito .
Imburrate e infarinate una teglia di 36x25 cm e versate il composto.
Adagiate le prugne, tagliate in due, con la parte tagliata verso l'alto
Infornate nel forno già caldo a 180°C per 30 minutes o forse meno .. io ho lasciato 30 minuti e si sbriciola troppo, forse 20 minuti e meglio .

in romana :


150 gr faina 
1 plic de praf de copt
70 gr unt
100 gr ciocolata amara
2 oua mari
80 gr zahar
coaja rasa de la o lamiie
60 ml ulei
prune

Amestecam faina cu praful de copt
Topim ciocolata la bain marie cu untul.
Mixam ouale cu zaharul cca 3 minute.
Adaugam coaja rasa de lamii, uleiul, untul si ciocolata topite dar racite putin si mai mixam 1 minut.
Adaugam faina cu praful de copt.
Ungem si presaram cu faina o tava de 36x25 cm si varsam compozitia.
Asezam prunele taiate in doua, cu partea taiata in sus.
Coacem la cuptorul gata incalzit la 180 °C cca 30 minute , dar mai bine numai 20 minute caci eu am lasat 30 si este cam sfarimicioasa .. e derpt ca si in poza e sfarimicioasa dar parca nu asa de tare :


english

Mix 150 g of flour with one packet of baking powder. Melt the dark chocolate in a bain-marie together with the 70 g of butter. In a bowl, beat the two eggs with 80 g of sugar for about three minutes, then add the grated zest of one lemon, 60 ml of vegetable oil, and the melted (but no longer hot) chocolate, and blend for another minute. Add the flour and baking powder mixture and combine well. Butter and flour a 36×25 cm baking pan, pour in the batter, and arrange the halved plums on top with the cut side facing up. Bake in a preheated oven at 180 °C (356 °F) for about 20–30 minutes; start checking at 20 minutes, as the cake tends to crumble if baked for the full 30.