

Ingredienti:
180 gr burro cremoso
180 zucchero
vaniglia
4 uova
250 gr farina 00
1 cucchiaino pieno di lievito per dolci
frutta ( tagliata a cubetti o a fette .. io ho tagliato a fette alcune mele dopo aver sbucciato e tolto il torsolo e la polpa di una pesca dimenticata nel frigo sbucciata e tagliata a cubetti)
- frullate il burro con lo zucchero
- aggiungete le uova ( uno alla volta e continuate a frullare)
- imburrate e infarinate la teglia e scaldate il forno a 180 °C
- preparate la frutta (lavata, tagliata, sbucciata .. quello che serve)
- aggiungete la farina e il lievito per dolci e amalgamate per bene
- versate il composto nella teglia e adagiate sopra la frutta e infornate a 180 °C per quasi 45 minuti ( fate la prova stecchino )
in romana :
180 gr unt cremos
180 gr zahar
zahar vanilat un plic
4 oua
250 gr faina OO
1 lingurita plina de praf de copt
fructe ( taiate cubulete sau felii...eu am folosit citeva mere pe care dupa ce le-am spalat, le-am curatat de coaja si scos cotorul le-am taiat felii si pulpa de la o piersica uitata in frigidercuratata de pielita si taiata cubulete)
- mixam zaharul cu untul
- adaugam ouale, unul cite unul si mixam mereu
- ungem tava cu unt si o presaram cu faina si incalzim cuptorul la 180 °C
- pregatim fructele ( spalate, curatate, taiate .. tot ce e nevoie )
- adaugam faina si praful de copt si amestecam bine
- turnam aluatul in tava si asezam deasupra fructele apoi coacem in cuptor la 180 °C pentru cca 45 minute ( facem proba cu betisorul/paiul inainte de a scoate tava din cuptor definitiv )
english
Ingredients: 180 g soft butter, 180 g sugar, vanilla, 4 eggs, 250 g all-purpose flour, 1 heaping teaspoon baking powder, fruit cut into cubes or slices (I used a few apples sliced after peeling and coring them, and the pulp of a peach I had forgotten in the fridge, peeled and cut into cubes).
Blend the butter with the sugar until creamy, then add the eggs one at a time while continuing to mix. Butter and flour the baking pan and preheat the oven to 180°C. Prepare the fruit by washing, peeling, and cutting it as needed. Add the flour and baking powder to the batter and mix well until smooth. Pour the batter into the pan, arrange the fruit on top, and bake at 180°C for about 45 minutes, checking with a toothpick to ensure it is done.