settembre 15, 2008

Flädlesuppe



ingrediente :
brodo di carne filtrato ( il mio è di pollo ) : pollo, carota, cipolla, sedano, acqua, sale
crepes (2-3 crepes per ogni piatto ) : uovo, farina, sale, acqua frizzante q.b. per ottenere una pastella molto liquida, olio per spennellare la padella

- le crepes devono essere fredde, meglio preparate con un giorno prima
- arrotolate ( le crepes) e tagliate a striscioline sottili, le mettiamo nel piato ( preferibilmente caldo )
- sopra le crepes versiamo con un mestolo il brodo molto caldo

qui vuole può aggiungere prezzemolo tritato o erba cipollina tritata



in romana :

ingrediente:

supa de carne (a mea este de pui ) : pui, cmorcov, ceapa, telina tulpini, apa si sare
clatite ( 2-3 clatite mici pt fiecare portie) : ou, faina, sare, apa mineala cit e nevoie pt a obtine un aluat destul de lichid si ulei pt a unge tigaia

- clatitele trebuie sa fie reci, chiar mai bune sunt cele pragatite cu o zi inainte
- rasucite ( clatitele) si taiate fisii inguste le punem in farfuria incalzita
- turnam peste clatitele din farfurie cu polonicul supa incalzita

cine vrea poate sa adauge patrunjel tocat sau chives / ceapa ciorii tocata

english

Ingredients:
Filtered meat broth : chicken, carrot, onion, celery, water, salt
Crepes (2–3 per serving): egg, flour, salt, sparkling water (enough to get a very thin batter), oil for brushing the pan

  • The crepes must be cold — it’s best to prepare them a day in advance.

  • Roll up the crepes and cut them into thin strips, then place them in the bowl (preferably warm).

  • Pour the very hot broth over the crepe strips using a ladle.

You can add chopped parsley or chopped chives if you like.