settembre 13, 2008

Zucchine ripiene di patate - Dovlecei umpluti cu cartofi - Zucchini filled with mashpotatoes


2 zucchine
2-3 patate medi
formaggio (1-2 cucchiai ricotta fresca , 1 cucchiaio fetta schiacciata con la forchetta , 1-2 cucchiai pecorino romano grattugiato )
1 uovo
sale, pepe

- le zucchine sbollentate, tagliate a metà nel senso della lunghezza e scavate
- le patate sbucciate e lessate in acqua e sale e schiacciate con lo schiacciapatate
- aggiungiamo nelle patate la polpa scavata delle zucchine, l'uovo e il formaggio
- con il composto riempiamo le zucchine e inforniamo a 180 °C fino quando saranno dorate.


in romana:

2 dovlecei
2-3 cartofi de marime medie
brinza care va place voua (eu am pus 1-2 linguri ricotta proaspata , 1 lingura fettastrivita cu furculita , 1-2 linguri pecorino romano ras )
1 ou
sare, piper

- dovleceii opariti i-am taiat in doua pe lungime si am scobit miezul cu unelata speciala sau cu lingurita dc nu aveti altceva
- cartofii curatati de coaja sau chiar in coaja cum vreti sunt fierti si apoi curatati daca e cazul si striviti ca pentru piure
- adaugam in piurelul de cartofi pulpa dovleceilor strivita si ea , oul batut si brinza
- umplem "cojile" de dovlecei cu aceasta compozitie de cartofi si coavem dovleceii in cuptorul gata incalzit, la 180 °C pina cind rezulta frumos aurite.

english

2 zucchini, 2–3 medium potatoes, cheese (1–2 tablespoons fresh ricotta, 1 tablespoon feta mashed with a fork, 1–2 tablespoons grated Pecorino Romano), 1 egg, salt and pepper.


The zucchinis are blanched, cut in half lengthwise, and hollowed out. The potatoes are peeled, boiled in salted water, and mashed with a potato masher. Add the scooped zucchini pulp, the egg, and the cheeses to the mashed potatoes and mix well. Use this mixture to fill the zucchini halves and bake at 180°C until golden.