spaghettizucca
stracchino
latte o panna fresca o acqua di cottura della zucca
sale
- facciamo lessare la zucca sbucciata e tagliata a fette in acqua con sale e se volete anche cipolla
- togliamo la zucca quando e cotta e lasciamo bollire la asta nella stessa acqua ( è molto più saporita cosi).
- mescoliamo la zucca morbida con il formaggio e si serve un cucchiaio o due di latte o panna o acqua di cottura della zucca come ho fato io che sarà il condimento della pasta .
in romana :
spaghete
dovleac
brinza stracchino ( este o brinza proaspata si cremoasa cu gust usor acrisor ca de iaurt)
lapte sau smintina sau apa in care a fiert dovleacul
sare
- fierbem dovleacul curatat de coaja si taiat felii in apa cu sare si daca vreti puteti adauga si o ceapa pt aroma
- scoatem dovleacul cind este fiert de intra furculita in el si punem la fiert in aceeasi apa pastele, daca e nevoie mai completati cu apa , pastel vor fii mult mai bune cu gust mai puternic de dovleac fierte in acest fel ( al dente )
- amestecam dovleacul fiert ca un piure cu brinza si dc este nevoie cu una sau doua linguri de lapte sau smintina sau chiar apa in care a fiert dovleacul ...ca sa obtinem o crema
- amestecam pastele fierte si scurse cu aceasta crema
english
spaghetti
pumpkin
stracchino cheese
milk or fresh cream or the pumpkin cooking water
salt
we cook the peeled pumpkin, sliced, in salted water and, if you want, with some onion
we remove the pumpkin when it is cooked and we cook the pasta in the same water (it’s much more flavorful this way)
we mix the soft pumpkin with the cheese and add one or two tablespoons of milk, cream, or the pumpkin cooking water as I did, which will be the sauce for the pasta