spaghetti
zucca
stracchino
latte o panna fresca o acqua di cottura della zucca
sale
- facciamo lessare la zucca sbucciata e tagliata a fette in acqua con sale e se volete anche cipolla
- togliamo la zucca quando e cotta e lasciamo bollire la asta nella stessa acqua ( è molto più saporita cosi).
- mescoliamo la zucca morbida con il formaggio e si serve un cucchiaio o due di latte o panna o acqua di cottura della zucca come ho fato io che sarà il condimento della pasta .
in romana :
spaghete
dovleac
brinza stracchino ( este o brinza proaspata si cremoasa cu gust usor acrisor ca de iaurt)
lapte sau smintina sau apa in care a fiert dovleacul
sare
- fierbem dovleacul curatat de coaja si taiat felii in apa cu sare si daca vreti puteti adauga si o ceapa pt aroma
- scoatem dovleacul cind este fiert de intra furculita in el si punem la fiert in aceeasi apa pastele, daca e nevoie mai completati cu apa , pastel vor fii mult mai bune cu gust mai puternic de dovleac fierte in acest fel ( al dente )
- amestecam dovleacul fiert ca un piure cu brinza si dc este nevoie cu una sau doua linguri de lapte sau smintina sau chiar apa in care a fiert dovleacul ...ca sa obtinem o crema
- amestecam pastele fierte si scurse cu aceasta crema