

spaghetti
uno spicchio di zucca cotto al forno ( vedi foto)
olio
sale
aglio
peperoncino
grada padano/ parmigiano / pecorino grattugiato
- facciamo cuocere la pasta al dente ( 80-100 gr per una persona)
- mettiamo la polpa della zucca infornata e schiacciata con la forchetta in padella con olio, aglio ( in camicia) , peperoncino e 1-2 cucchiai di acqua di cottura della pasta
- aggiungiamo la pasta scolata e amalgamiamo bene
- nel piato grattugiamo il formaggio sopra la pasta condita
in romana :
spaghete
o felie de dovleac copt la cuptor (vezi foto)
ulei
usturoi ( un catel)
boia de ardei iute
sare
grana padano/parmezan/pecorino .. sau alt cascaval/brinza care se poate rade dc nu aveti niciunul din cele trei feluri de brinza
- fierbem pastele al dente
- punem in tigaie ( pe foc) pulpa de la felia de dovleac coapte si o strivim cu furculita, adaugam ulei, usturoi ( catelul de usturoi intreg si doar putin strivit pe care il aruncam a sfirsit ) , boia de ardei iute si 1-2 linguri de apa in care au fiert pastele
- adaugam pastele fierte si scurse si amestecam bine cu crema de dovleac din tigaie
- in farfurie cind servim radem brinza deasupra pastelor