

fette di anguria ( solo la parte rossa, senza semi, meglio la parte centrale dell'anguria più dolce e senza semi) tagliate a non più di 1 cm altezza
farina 00
uovo sbattuto
olio per friggere
zucchero a velo
- le fette di anguria passate per la farina e poi nel uovo sbattuto e fritte nel olio bollente per pochi secondi.
- estraeteli con una paletta e adagiateli su carta assorbente
- lasciate intiepidire e spolverate con zucchero a velo.
l'anguria deve essere dolce e fresca per un risultato ottimo
in romana :
felii de miez de pepene rosu ( fara seminte, de preferat partea centrala din pepene "cocosul" cum se numea la noi acasa care este mai dulce si fara seminte ) taiate in felii care sa nu fie mai groase de 1 cm
faina
ou batut
ulei pentru prajit
zahar pudra
- feliile de pepene se trec prin faina si apoi rin ou batut dupa care se prajesc in ulei fierbinte numai citeva secunde ( cit sa se prajeasca crusta de ou si faina fara sa se inmoaie pra tare pepenele)
- se scot cu paleta pe hirtie absorbanta ( sunt delicate si fara paleta se vor rupe )
- se lasa sa se raceasca putin si apoi se presara cu zahar pudra
pepenele trebuie sa fie dulce si proaspat ca sa aveti un dulce bun la gust