una manciata di cime di rapa
1 cipolla
1 carota
1 patata piccola
1 cucchiaino di olio
sale
per il pesce:
2 filetti di sgombri grandi o 4 piccoli*
1 cipolla
1-2 foglie di alloro
sale, pepe
1 cucchiaino di olio
yogurt (il mio era home made con latte fresco ) o panna acida
prepariamo la zuppa:
mettiamo a bollire le cime di rapa lavate e intere insieme la patata sbucciata e intera, una carota e una cipolla .
facciamo bollire nella pentola a pressione per 15-20 minuti con acqua solo quanto basta per coprire le verdure
appena cotte/lessate mettiamo da parte alcune foglie verdi e con il frullatore a immersione frulliamo la patata, la carota, la cipolla e le cime di rapa con acqua di cottura q.b. per diluire la zuppa e l'olio, sale.
prepariamo il pesce:
mettiamo a bollire i filetti di sgombro con olio, cipolla, alloro, sale e pepe... e acqua solo per coprire .. facciamo bollire fino quando il pesce e cotto.
versiamo nel piatto la zuppa , aggiungiamo una parte delle foglie tagliate al coltello, il pesce e un cucchiaio di yogurt
* il pesce che ho usato era già cotto, nella scatoletta
in romana :
pentru supa :
o legatura de frunze de " Brassica rapa L."
1 ceapa mica sau mai bine 1/4 de ceapa masura normala
1 morcov
1 morcov
1 cartof mic
1 lingurita de ulei
sare
sare
pentru peste:
2 fileuri de macrou mari sau 4 mici
1 ceapa
1-2 frunze de dafin
sare, piper
1 lingurita de ulei
iaurt ( al meu era pregatit in casa cu lapte proaspat muls ) sau smintina
pregatim supa :
punem la fiert frunzele spalate impreuna cu un cartof curatat de coaja, un morcov si o ceapa mica cit 1/4 de ceapa medie ...
fierbem in oala sub presiune cca 15-20 minute cu apa numai cit este nevoie ca sa acopere legumele
odata fierte tinem deoparte citeva frunze iar restul impreuna cu morcovul,. ceapa si cartoful mixam in robot, blender, cu mixerul vertical cu lingurita de ulei si apa cita e nevoie ca sa diluam supa , adaugam sare
pregatim pestele :
punem la fiert fileurile de macrou impreuna cu ceapa , ulei, sare, piper si frunzele de dafin cu apa numai cit sa acopere pestele si lasam sa fiarba doar pina cind pestele fiert, oricum numai el ne intereseaza restul sunt pt aroma
varsam supa in farfurie , adaugam o parte din frunze taiate cu un cutit , pestele si o lingura de iaurt sau smintina .
referitor la frunzele de napi, pt mai multe explicatii vizualizati acest site .: http://www.agraria.org/coltivazionierbacee/rapa.htm
le puteti inlocui cu spanac, stevie, gulii sau alte frunze comestibile si care sa nu fie insa foarte amare