settembre 02, 2008

Insalata di patate - Salata de cartofi - Potato salad


patate
pomodorini
peperone
olive
sale, pepe, olio e un goccio di aceto
aneto ( o prezzemolo )
Alle patate lesse con la buccia ( nella pentola a pressione ), sbucciate e tagliate e fette aggiungiamo il peperone ( meglio di varie colori giallo, verde, rosso) tagliato a listarelle, i pomodorini tagliati a meta, le olive snocciolate e tagliate a fette, sale, pepe, l'olio e l'aceto e per ultimo l'aneto o prezzemolo tritato

in romana :
cartofi
ardei gras
rosii mici
masline
sare, piper, ulei si un strop de otet
marar sau patrunjel
Peste cartofii fierti in coaja ( in oala sub presiune), curatati de coaja si taiati felii adaugam ardeiul gras taiat fisii ( de preferat ardei de diferite culori: rosu, verde, galben), rosiile taiate in jumatati, maslinele fara simburi taiate in felii, sarea, piperul, uleiul amestecat cu otetul si la sfirsit mararul sau patrunjelul tocat.

english

Boiled potatoes with the skin on (I cook them in a pressure cooker), then peeled and sliced, are combined with bell pepper—preferably mixed colors like yellow, green, and red—cut into thin strips, halved cherry tomatoes, pitted olives sliced into rounds, salt, pepper, a drizzle of olive oil, and a splash of vinegar. Finish with chopped dill or parsley.