patate
pomodorini
peperone
olive
sale, pepe, olio e un goccio di aceto
aneto ( o prezzemolo )
Alle patate lesse con la buccia ( nella pentola a pressione ), sbucciate e tagliate e fette aggiungiamo il peperone ( meglio di varie colori giallo, verde, rosso) tagliato a listarelle, i pomodorini tagliati a meta, le olive snocciolate e tagliate a fette, sale, pepe, l'olio e l'aceto e per ultimo l'aneto o prezzemolo tritato
in romana :
cartofi
ardei gras
rosii mici
masline
sare, piper, ulei si un strop de otet
marar sau patrunjel
Peste cartofii fierti in coaja ( in oala sub presiune), curatati de coaja si taiati felii adaugam ardeiul gras taiat fisii ( de preferat ardei de diferite culori: rosu, verde, galben), rosiile taiate in jumatati, maslinele fara simburi taiate in felii, sarea, piperul, uleiul amestecat cu otetul si la sfirsit mararul sau patrunjelul tocat.