domenica 7 giugno 2009
Torta (clasica) con ciliegie - Prajitura cu cirese (clasica)
Ingredienti :
300 g farina 00
1 bustina lievito per dolci
200 g zucchero
2 uova
50 g burro cremoso
60 ml olio
150 ml latte
350 g ciliegie snocciolate
zucchero a velo per spolverare il dolce
- frulliamo le uova con lo zucchero e il burro cremoso
- aggiungiamo il latte e l'olio e la farina già amalgamata con il lievito per dolci
- versiamo il composto in una teglia (26*35 cm) coperta con la carta da forno e mettiamo sopra le ciliegie snocciolate, asciugate
- cuocere a 180 °C fino a quando risulta dorata, facciamo la prova stecchino
- lasciamo raffreddarsi prima di tagliarla
in romana :
ingrediente:
300 gr faina
1 plic praf de copt
200 gr zahar tos
2 oua
50 gr unt cremos
60 ml ulei
150 ml lapte
cca 350 gr cirese fara simburi
zahar pudra
- mixam ouale cu zaharul si untul cremos
- adaugam laptele si uleiul si la sfirsit faina deja amestecata cu praful de copt
- varsam compozitia in tava ( 26*35 cm) in care am pus hirtia de copt ( umezita si stoarsa in pumn ca sa se poata intinde mai bine pe marginile tavii ) si asezam peste aluat ciresele fara simburi
- coacem la 180 °C ( foc mediu spre mic ) pina cind devine usor aurie si inainte de a scoate tava din cuptor facem proba cu scobitoarea (nu tb sa fie uda dupa ce am intepat aluatul cu ea )
- lasam sa se raceasca si apoi pudram cu zahar ( dc vrem ) si taiem prajitura