
Ingredienti :
300 g farina 00
1 bustina lievito per dolci
200 g zucchero
2 uova
50 g burro cremoso
60 ml olio
150 ml latte
350 g ciliegie snocciolate
zucchero a velo per spolverare il dolce
- frulliamo le uova con lo zucchero e il burro cremoso
- aggiungiamo il latte e l'olio e la farina già amalgamata con il lievito per dolci
- versiamo il composto in una teglia (26*35 cm) coperta con la carta da forno e mettiamo sopra le ciliegie snocciolate, asciugate
- cuocere a 180 °C fino a quando risulta dorata, facciamo la prova stecchino
- lasciamo raffreddarsi prima di tagliarla
in romana :
ingrediente:
300 gr faina
1 plic praf de copt
200 gr zahar tos
2 oua
50 gr unt cremos
60 ml ulei
150 ml lapte
cca 350 gr cirese fara simburi
zahar pudra
- mixam ouale cu zaharul si untul cremos
- adaugam laptele si uleiul si la sfirsit faina deja amestecata cu praful de copt
- varsam compozitia in tava ( 26*35 cm) in care am pus hirtia de copt ( umezita si stoarsa in pumn ca sa se poata intinde mai bine pe marginile tavii ) si asezam peste aluat ciresele fara simburi
- coacem la 180 °C ( foc mediu spre mic ) pina cind devine usor aurie si inainte de a scoate tava din cuptor facem proba cu scobitoarea (nu tb sa fie uda dupa ce am intepat aluatul cu ea )
- lasam sa se raceasca si apoi pudram cu zahar ( dc vrem ) si taiem prajitura
english
Ingredients:
300 g all-purpose flour, 1 packet of baking powder, 200 g sugar, 2 eggs, 50 g softened butter, 60 ml oil, 150 ml milk, 350 g pitted cherries, powdered sugar for dusting.
Blend the eggs with the sugar and softened butter. Add the milk, the oil, and the flour already mixed with the baking powder. Pour the mixture into a baking pan (26×35 cm) lined with parchment paper and place the pitted, dried cherries on top. Bake at 180°C until golden, using a toothpick to check doneness. Let it cool before cutting.