Gelato ale carote e albicocche- Inghetata de morcovi si caise


Ingredienti :
200 gr carote e albicocche
150-200 gr zucchero
vaniglia
100 ml panna montata

le carote lavate e mondate + le albicocche denocciolate le mettiamo in una ciotola a MO per 5 minuti .Aggiungiamo poi lo zucchero . E facciamo cuocere altri 4 minuti . Lasciamo raffreddare e aggiungiamo la panna montata. Versiamo tutto nei contenitori e mettiamo nel frizer


in romana:


ingrediente : 200 gr morcovi cruzi si caise amestecate .. de preferat morcovi baby care sunt mai dulci dar sunt ok si cei normali dc sunt proaspeti ( cidn se ofilesc morcovii devin usor amarui ) 150 gr zahar ( sau 200 gr depinde cum e frisca indulcita sau nu ) vanilie sau zahar vanilat 100 ml frisca Eu am pus morcovii curatati si taiati bucati ( mergeau si rasi ) impreuna cu caisele spalate , fara simburi si curatate pe cit posibil de coaja in vasul de sticla cu capac la microunde pt 5 minute . Nu e obligatoriu la microunde se poate si in cratita pe foc in cazul asta cu 1-2 linguri apa . Dupa 5 min am adaugat zaharul peste morcovi si caise si am amestecat .. Inca alte 5 minute si am verificat din nou si amestecat siropul format . Am mai dat o tura de 4 minute caci era deajuns .. acum in functie de cantitate sau de cuptor timpul poate varia ... Am batut frisca cit morcovii si caisele in sirop s-au mai racorit. Am amestecat cu mixerul vertical ( in blender, robot fiecare ce are ) pina a devenit un sirrop gros .. Am adaugat vanilia si frisca batuta si am amestecat cu telul in forma de para ... Am pus in forme si la congelator ...

Nessun commento:

Ultimi commenti