mercoledì 20 giugno 2007

Gelato di riso in due colori - Inghetata de orez bicolora


100 gr riso
450 ml latte
100 ml panna
3 cucchiai zucchero
1 cucchiaio cacao
1/2 bustina vaniglina
facciamo bollire il riso nel latte a MO
lo facciamo frullare nel blender ( robot) per diventare una crema, aggiungiamo il zucchero e la vaniglina più la panna montata .
dividiamo la crema di riso in due parte e in una delle due aggiungiamo il cacao
mettiamo nel freezer in due contenitori


in romana:





100 gr orez
450 ml lapte
100 ml frisca vegetala batuta
3 linguri zahar
1 lingura cu virf de cacao amara
1/2 pliculet de vanilie
100 ml lapte
- se fierbe orezul in cele 450 ml lapte eu am facut aceasta operatiune la microunde
Orezul tb sa rezulte fiert bine - se mixeaza in blender orezul pina devine o pasta 
- se adauga zaharul
- se imparte orezul in vase si se adauga in fiecare frisca batuta
- se adauga in unul dintre vase cacaoa si se amesteca bine
- se pune la congelator in vase separate sau in straturi