Riso con zucchine e birra - Orez cu dovlecel si bere


160 gr riso
1 zucchina a cubetti
1 zucchina a fette grigliata
1/2 lattina di birra
brodo vegetale
formaggio Brie
facciamo un risotto clasico ( burro/olio, zucchina cubetti e riso), al posto del vino versiamo la birra .. e poi il brodo
facciamo cuocere e alla fine aggiungiamo anche la Brie, versiamo tutto nel piatto di portata con sopra la zucchina grigliata

in romana:


pt 2 portii :
160 gr orez
1 dovlecel ( zucchina) verde taiat cubulete
1 dovlecel (alb mic de tot ) taiat felii si copt la gril sau pe teflon sau chiar prajit
1/2 de cutie de bere
supa vegetala
ceapa cine vrea ...
si brinza la sfirsit
se caleste ceapa in ulei ( eu nu) si dovlecelul cuburi , se adauga orezul si se amesteca pina cind devine usor transparent .. se varsa berea si se lasa sa se evapore alcoolul ... apoi se adauga incet incet supa vegetala sau apa fiarta ..cit e deajuns ca sa fiarba orezul ... la sfirsit se stinge focul si se adauga brinza ( eu am pus Brie cubulete ) ...se amesteca si se serveste ... am ornat cu dovlecelul prajit in tigaie ( mai intii fara ulei si pt ca ma plictiseam am pus un fir de ulei si a fost gata imediat )

Nessun commento:

Ultimi commenti