Sjömansbiff


- un pezzo di fessa* bovina tagliata a fette di 1 cm ....
- infarinate e fritte nel burro per un paio di minuti ...
- prepariamoun brodo di carne ...
- rosoliamo la cipolla e aggiungiamo un mestolo di brodo, la facciamo cuocere a fuocco basso e coperta ....
- mettiamo la carne sopra la cipolla e versiamo la birra per coprire a metà e per l'altra metà versiamo brodo, aggiungiamo 2-3 foglie di alloro e lasciamo a bollire a fuoco basso fino quando la carne è morbida



contorno a scelta :
- patate tagliate a fette di 2 -3 cm mettiamo la birra e il brodo di carne, aloro, sale, pepe al fuoco basso .
- insalata verde
- cetriolini sott'acetto

* non è fessa bovina nella foto ma altro tipo di carne bovino


in romana:

sjömansbiff.....adica pulpa marinarului reteta primita pe mail de la o prietena suedeza ( Mihaela ) .. asa ca o scriu aici asa cum am capatat-o se numeste sjömansbiff.....adica pulpa marinarului....si se prepara cu bere pentru ca acum 100 si ceva de ani cand erau marinarii in larg pe corabii nu aveau asa de multa apa proaspata la dispozitie insa aveau bere cat cuprinde
Ingrediente si mod de preparare
- se ia o bucata de pulpa de vaca si se taie de.a curmezisul fibrei felii de carne de friptura groase de cam 1 cm....
- se dau prin faina si se prajesc in unt sau ulei cateva minute pana iau culoare frumoasa...
-se pun intr.o tigaie cu peretii inalti. separat se fierbe o supa de oase de vaca sau poti sa iei supa pudra de vaca...
- tot separat se caleste putina ceapa....adica se inabuse ceapa intr.un polonic din supa de oase....
- dupa ce ceapa si supa sunt gata se pune ceapa peste carnea din tigaie, se toarna bere cat sa acopere jumatate din carnea+ceapa din tigaie, se adauga supa de oase cat acopere total carnea si ceapa, se arunca doua trei frunze de dafin si se da la foc mic pana se fragezeste carnea.... trebuie sa se topeasca in gura ...asa de moale sa fie...
garnitura:
- cartofi taiati pe rotund felii groase de 2-3 cm se dau la foc mare in putin ulei pana iau putina culoare, se toarna peste la fel ca si la carne bere cat sa acopere jumatate din cantitate si restul pana acopera cartofii supa de oase, foi de dafin, sare, piper si se lasa la foc mic pana se patrund.... se serveste cu salata verde....sau castraveti murati.
si reteta mea usor modificata ca si tehnica si evident fara ceapa
cu o garnitura de cartofi inabusiti reteta bunicii mele cartofii taiati pe rotund, de circa 1 cm grosime se pun in o oala cu ff putin ulei si apa pina la jumatatea lor, cu sare si capacul deasupra .. pe focul cu o tabla , ca sa ii ia incet incet si sa nu se arda .. nu se amesteca cu lingura in ei ( decit in caz de nevoie .. ) se scutura cratita cu o mina tineti de toarta si cu cealalta capacul deasupra .. si prin scuturare se amesteca si cartofii fara sa se rupa .. maia mea ii facea pe godin

Nessun commento:

Ultimi commenti