novembre 20, 2008

Costine di maiale in salsa di uva - Coaste de purcel cu sos de struguri - Pork ribs in grape sauce


costine di maiale
uva
farina, olio, sale, succo di arancia

le costine lavate e bollite per una decina di minuti in acqua salata
infarinate (poco) meglio spolverate di farina e fritte in poco olio
tolte dalla padella e nello stesso olio versiamo i chicchi di uva tagliati in due e senza semi
saliamo e versiamo sopra succo di arance secondo il vostro piacere
lasciamo che il suggo si restringe un po' e rimettiamo le costine fritte nella padella
ancora un paio di minuti per insaporirsi e sono pronte

molto buone con una semplice purea di patate

in romana :

coaste de purcel
struguri
faina, ulei, sale, suc de portocale


coastele de purcel spalate se fierb in apa sarata 10-20 minute
scurse si trecute prin putina faina ( mai bine zis presarate cu putina faina) si apoi prajite in putin ulei
cind sunt gata rumenite (destul de repede ) le scoatem si in locul lor in tigaie punem strugurii taiati in jumatati si carora le-am scos simburii
saram si varsam peste suc de portocala mai mult sau mai putin dupa cum va place
lasam pe foc pina cind sosul se leaga putin
adaugam iar coastele in acest sos si mai alsam pe foc citeva minute

servite cu un simplu piure de cartofi

english


Pork ribs;
 grapes;
 flour, 
oil, salt, 
orange juice. 

Wash the ribs and boil them for about ten minutes in salted water. Dust them lightly with flour and fry them in a little oil. Remove them from the pan, and in the same oil add the grape halves with the seeds removed. Add salt and pour in orange juice to taste. Let the sauce reduce a little, then return the fried ribs to the pan. Cook for another couple of minutes to blend the flavors and they are ready. 

Very good served with simple mashed potatoes.