ingredienti per 2:
100 g riso
1 noce di burro
brodo vegetale q.b.
1-2 pomodori secchi sott'olio
50 g grana grattugiata
1 peperone arrostito e tagliato a strisce molto sottili
una spolverata di zucchero
alcune gocce di olio
una spruzzata di aceto ( meglio di mele )
- arrostire il peperone, spolverato di sale grosso lo lasciamo in una pentola con coperchio o dentro un sacchetto di carta. Spellato il peperone arrostito, tagliato a strisce lo mettiamo in una padella con poco olio, una spolverata di zucchero e una spruzzata di aceto .. lasciamo a caramellare
- rosoliamo il riso nel burro e sale, versiamo piano piano il brodo caldo , quando il riso e quasi pronto aggiungiamo i pomodori secchi tagliati a cubetti, il riso pronto sarà mantecato con la grana grattugiata e lasciato a riposare prima di essere servito con i peperoni.
in romana:
ingrediente pt 2 portii :
100 gr orez
1 lingurita de unt
supa vegetala cit e nevoie
1-2 rosii uscate conservate in ulei
50 gr brinza grana rasa
sare
1 ardei gras copt si taiat in fisii foarte subtiri
zahar cit sa presari o data peste ardei
ulei citeva picaturi
otet de preferat de mere ( cca 1 lingurita )
- coacem ardeiul, il punem presarat de sare grunjoasa intr.-o cratita acoeprit cu capac sau intr-o punga de hirtie, apoi il curatam si taiem fisii subtiri de tot. Il punem intr-o tigaie cu putin ulei, presaram zahar peste el, putin otet si lasam sa se caramelizeze
- calim orezul cu untul si sarea pina devine sticlos, adaugam supa incet incet cu polonicul atit cit e nevoie ca sa obtinem un risotto. Cind orezul e gata, luam cratita de pe foc, adaugam brinza rasa, amestecam si lasam sa se odihneasca 1 minut inainte de a fii servit impreuna cu ardeiul caramelizat.