maggio 09, 2009

Riso, mele e pancetta affumicata ... Orez,mere si sunculita afumata

Riso
mele
pancetta affumicata
brodo vegetale
parmigiano grattugiato o grana padano
olio/burro
sale

- facciamo rosolare nella pentola con pochissimo olio o burro la pancetta affumicata e le mele sbucciate e tagliate a cubetti, fino quando le mele saranno morbide, cotte a metà
- togliamo dalla padella le mele e la pancetta e aggiungiamo il riso che facciamo prima tostare nell'olio o burro con sale e poi cuocere aggiungendo il brodo vegetale caldo
- nei ultimi 5 minuti di cottura aggiungiamo le mele e la pancetta e lasciamo cuocere insieme
- una volta cotto il riso al dente togliamo dal fuoco e facciamo mescolare con il parmigiano o grana padano.


in romana :

ingrediente

orez
mere
sunculita afumata ( pancetta/bacon)
ulei / unt
sare
supa vegetala
parmezan sau brinza grana rasa

- calim in putin ulei sau unt sunculita si merele curatate de coaja si taiate cuburi pina cind merele incep sa se inmoaie
- le scoatem pe o farfurie si varsam in oala orezul pe care il calim impreuna cu sarea in ulei sau unt apoi adaugam supa fierbinte cite un polonic, pe rind , pina cind orezul e aproape fiert.
- in ultimele 5 minute pina la coacerea finala (al dente )a orezului (scrie pe cutie/punga in cit timp se coace orezul deci stim fara mare efort care sunt ultimele minute) adaugam merele si sunca si continuam sa coacem orezul
- cind orezul este gata (al dente) stingem focul si adaugam parmezanul sau brinza grana rasa si amestecam

 english
 

Rice

apples
smoked bacon
vegetable broth
grated Parmesan or Grana Padano
oil/butter
salt

Sauté the smoked bacon and the peeled, diced apples in a pot with a little oil or butter until the apples are soft and half-cooked. Remove the apples and bacon from the pot, then add the rice; toast it in the oil or butter with a little salt and cook it by adding hot vegetable broth. In the last 5 minutes of cooking, add the apples and bacon and let them cook together. Once the rice is al dente, remove from the heat and mix in the Parmesan or Grana Padano.