Sorbetto di mele - Sorbetto de mere


4-5 mele golden
4 cucchiai zucchero
300 ml acqua

1. le mele lavate e sbucciate, tagliate, togliere il torsolo e poi tagliate in 4 e poi ogni pezzo in 2
2. mettiamo le mele nella pentola e versiamo lo zucchero sopra+ l'acqua
3. facciamo bollire per 5-10 minuti
4. lasciamo raffreddare
5. mettiamo la frutta nel blender e il licquido poco per volta per ottenere una crema fine
6. mettiamo il sorbetto ottenuto ( la purea di mele ) nel congelatore in una scatolla di plastica chiusa
7. Dopo 30 minuti lo prendiamo, lo mettiamo nel blender e lo facciamo frullare

in romana:





4-5 mere golden
4 linguri cu virf cu zahar
300 ml apa
1. se spala merele, taie in 4 , curata de casuta simburilor si se taie fiecare sfert de mar in 2-3 bucati .
2. se aseaza in cratita si peste ele se pun zaharul si apa
3. se fierb 5-10 minute cit sa intre furculita in mar cu usurinta dar sa nu le fleoscaiti prea tare ca sa nu piarda aroma de mar
4. se lasa sa se raceasca cit mai mult
5. se mixeaza fructe+ lichid pina obtinem un piure destul de fin ( mai ales ca am pus merele cu coaja .. dupa mine aroma sta in coaja deci eu o curat ff rar ...)
6. se pune a congelator in cutia de plastic cu capac.. sau in alt ambalaj ...
7. cind va fii congelat dar nu ff tare .. se mixeaza iar si vom obtine o crema spumoasa ... se serveste asa ....

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