This is my recipe for the Smoking allowed/ Räuchern gestattet/ Permis de fumer Zorra's blog event about a dish containing some smoked product.
I used an Italian smoked cheese ( scamorza affumicata ).
Bulz means balls of mamaliga (Romania's version of polenta, made from corn meal flour boiled in water in a special shaped cast iron pot called ceaun ) filled with cheese and roasted.
This is a shepherds dish.First prepare the polenta (mamaliga), after it’s ready, overturned it, cut into pieces and fill each piece with cheese. Form balls, can be grilled or baked, sprinkled with butter and/or cheese and served with or without sour cream or yogurt.
english
Ingredients for the polenta (mamaliga):
300 g Yellow corn flour
1200 ml water
1/2 teaspoon of coarse salt
ingredients for the filling :150-200 g smoked scamorza ( Italian smoked cheese)
50-60 g butter
150 -200 g grated telemea ( Romanian cheese) you can also use Greek feta
1. Prepare "mamaliga" (Romanian polenta):
Put the water to boil. Add salt when the water is simmering. When it boils pour the corn flour, sprinkling little by little, while you continue of stirring with a wooden spoon or you can add all the corn flour and stir better ( I like this version ). Keep stirring periodically the pot and cook mamaliga at a small fire for more than 40 minutes. The polenta could be thick. Overturned it and let it arrived at the temperature optimal you can touch the polenta and form the balls.
2. Divide the cheese in equal parts ( you can use more sort of cheese and mix it with butter ).
The cheese could be a sort of cheese fermented and wrapped in pine bark ( romanian name : branza in coaja de brad) or an smoked cheese but also any (sheep) cheese you like. I used for this recipe an Italian smoked cheese ( scamorza affumicata).
3. Form balls and cook it on barbecue or roasted in the oven. Put the butter cut in small pieces in a baking pan for 1-2 minutes in the warm oven, add the polenta balls in the melt butter and let them bake 15-20 minutes or more ( since them form a crust ) in the very warm oven.
Serve it warm with grated cheese or with yogurt or sour cream.
Mine are a mini version and the balls are the same misure of the golf balls but the real bulz is around 10 cm diameter
italiano
Bulz sono delle palle di polenta romena (mamaliga che viene preparata in un pentolone di ghisa chiamato ceaun) ripiene di formaggio e infornate o cotte sulla griglia o sulla piastra. E un piatto dei pastori. Per prima si prepara la polenta , quando è pronta si versa , taglia a pezzi e ogni pezzo viene riempito di formaggio. Si formano delle palle che sono cotte sulla griglia o cotte nel forno, spruzzate di burro e/or formaggio e servite con o senza panna acida or yogurt.
Ingredienti per la polenta :
300 g farina di granoturco
1200 ml acqua
1/2 cucchiaino di sale grosso
ingredienti per il ripieno:
150-200 scamorza affumicata
50-60 g burro
150-200 g formaggio romeno grattugiato (telemea) o formaggio feta ( sono molto simili anche se non uguali)
1. Prepariamo la polenta : mettendo l'acqua a bollire, aggiunger il sale quando acqua inizia a bollire e dopo la farina di mais spolverandola a pioggia e mescolare sempre con il cucchiaio o un bastone di legno o si può aggiungere tutta la farina gialla in un solo movimento e mescolare molto bene per non fare i grumi (a me piace cosi con tutta la farina gialla buttata in una sola volta) . Si deve mescolare spesso mentre la polenta cuoce a fuoco basso anzi bassissimo per più di 40 minuti ( più cuoce meglio è). La polenta deve diventare soda. Si versa e si lascia raffreddare fino quando si può toccare con la mano e si possono formare le palle.
2. Dividiamo il formaggio in parti uguali ( si possono usare più tipi di formaggio mescolati tra di loro e con burro ). A me piace un tipo di formaggio stagionato nella scorza di abete. Il formaggio può essere uno tipo caciocavallo affumicato o un formaggio fermentato( chiamato "di burduf" il nome viene dal stomaco di mucca in quale viene stagionato con tanta sale e in un secondo tempo si riempie la scorza di abete con questo formaggio) o ogni tipo di formaggio ( di pecora) che piace a voi. Questa volta io ho usato scamorza affumicata.
3. Formate le palle e cuocetele sulla griglia, piastra o infornatele. Mettete il burro a cubetti in una teglia da forno, lasciate 1-2 minuti nel forno molto caldo alla temperatura massima e quando il burro è sciolto aggiungete le palle di polenta ripiena. Lasciate cuocere 15-20 minuti o di più nel formo molto caldo or more
Servite calde con formaggio grattugiato con o senza yogurt o panna acida, io senza questa volta...
Le mie sono come misura "mini" grandi quanto una palla da golf pero il vero bulz è quasi 10 cm in diametro.
romana
Ingrediente pt mamaliga :
300 gr malai
1200 ml apa
1/2 lingurita de sare grunjoasa
ingrediente pt umplutura :
150-200 scamorza affumicata ( un cascaval italin afumat) insa cum bine stim brinza cea mai potrivita pentru bulz este cascavalul afumat, brinza de burduf sau brinza in coaja de brad
50-60 gr unt
150-200 g telemea rasa
1. Pregatim mamaliga : punem apa sa fiarba, cind e fierbinte adaugam sarea si cind incepe sa clocoteasca se varsa in ploaie malaiul amestecind mereu sa nu faca cocoloase, sau se poate toarna tot malaiul o data si apoi amestecam cu putere cu facaletul de lemn special pt mamaliga sau cu o lingura de lemn de preferat cu coada lunga. Eu prefer varianta a doua. Mamaliga trebuie sa fiarba minim 40 minute dar cu cit fierbe mai mult e mai buna insa trebuie sa aveti grija sa nu se afume. Eu o fierb pe foc mic de tot si amestec cam la 10 minute in ea. O sa obtineti o mamaliga mai tare, virtoasa. O rasturnam pe fundul de lemn si o lasam sa se raceasca pina cind ajunge la temperatura pe care o suportati ca sa puteti pune mina pe ea si o taiem in bucati.
2. Impartim brinza in parti egale ( se pot folosi si mai multe tipuri de brinza amestecate intre ele si chiar si cu adaos de unt). Mie imi place brinza in coaja de brad. Puteti folosi brinza de burduf, cascaval afumat sau cea in coaja de brad dar si orice alta brinza de preferat de oaie care va place voua. De data asta eu am folosit un cascaval italian afumat ( scamorza affumicata).
3. Formam bile din mamaliga umpluta si le coacem pe gratar sau in cuotor. Eu am pus untul intr-o tava si l-am dat la cuptorul incalzit la maxim, dupa citeva minute cind untul era topit am adaugat si bulzul si am lasat sa se coaca la temperatura mare ( 15-20 min) sua cite nevoie in functie de cuptorul vostru ca mamalia sa faca crusta.
Se serveste cald cu brinza rasa ( eu am ras telemea romaneasca ) cu sau fara iaurt sau smintina .
Bulzul facut de mine este in varianta mini de dimensiunea unei mingi de golf insa cel traditional trebuie sa fie mare cit pumnul .
300 gr malai
1200 ml apa
1/2 lingurita de sare grunjoasa
ingrediente pt umplutura :
150-200 scamorza affumicata ( un cascaval italin afumat) insa cum bine stim brinza cea mai potrivita pentru bulz este cascavalul afumat, brinza de burduf sau brinza in coaja de brad
50-60 gr unt
150-200 g telemea rasa
1. Pregatim mamaliga : punem apa sa fiarba, cind e fierbinte adaugam sarea si cind incepe sa clocoteasca se varsa in ploaie malaiul amestecind mereu sa nu faca cocoloase, sau se poate toarna tot malaiul o data si apoi amestecam cu putere cu facaletul de lemn special pt mamaliga sau cu o lingura de lemn de preferat cu coada lunga. Eu prefer varianta a doua. Mamaliga trebuie sa fiarba minim 40 minute dar cu cit fierbe mai mult e mai buna insa trebuie sa aveti grija sa nu se afume. Eu o fierb pe foc mic de tot si amestec cam la 10 minute in ea. O sa obtineti o mamaliga mai tare, virtoasa. O rasturnam pe fundul de lemn si o lasam sa se raceasca pina cind ajunge la temperatura pe care o suportati ca sa puteti pune mina pe ea si o taiem in bucati.
2. Impartim brinza in parti egale ( se pot folosi si mai multe tipuri de brinza amestecate intre ele si chiar si cu adaos de unt). Mie imi place brinza in coaja de brad. Puteti folosi brinza de burduf, cascaval afumat sau cea in coaja de brad dar si orice alta brinza de preferat de oaie care va place voua. De data asta eu am folosit un cascaval italian afumat ( scamorza affumicata).
3. Formam bile din mamaliga umpluta si le coacem pe gratar sau in cuotor. Eu am pus untul intr-o tava si l-am dat la cuptorul incalzit la maxim, dupa citeva minute cind untul era topit am adaugat si bulzul si am lasat sa se coaca la temperatura mare ( 15-20 min) sua cite nevoie in functie de cuptorul vostru ca mamalia sa faca crusta.
Se serveste cald cu brinza rasa ( eu am ras telemea romaneasca ) cu sau fara iaurt sau smintina .
Bulzul facut de mine este in varianta mini de dimensiunea unei mingi de golf insa cel traditional trebuie sa fie mare cit pumnul .