

ingredienti:
250 g zucchero
400 g farina 00
1 bustina lievito per dolci
2-3 cucchiai uvetta
50 g gherigli di noci e mandorle tagliate grossolanamente col coltello
150 ml olio ( di mais ho usato io)
300 ml succo di arancia
scorza grattugiata di 1 arancia
3 cucchiai marmellata di arance
sciroppo :
4 cucchiai olio di mais
6 cucchiai pieni zucchero
6 cucchiai acqua
3 cucchiai cacao
50 g gherigli si noci e mandorle triturati per spolverare sopra
va bene anche con il cocco disidratato al posto delle noci (nel impasto e sopra)
-amalgamare tutti gli ingredienti liquidi e aggiungere quelli solidi, versare tutto in una teglia 30*20 cm coperta con carta da forno ( bagnata e strizzata), infornare a fuoco medio per 30 minuti e dopo fare la prova stecchino ( quando questo esce pulito il dolce è pronto)
-preparare il sciroppo in uno pentolino sul fuoco per far sciogliere lo zucchero
-bucare con uno stuzzicadenti tutto il dolce e versare il sciroppo sopra, lasciare che entra nel dolce e spolverare sopra le noci macinate

ingrediente :
250 gr zahar
400 gr faina OO
1 plic de praf de copt (16 gr)
2-3 linguri stafide
50 gr miez de nuci si migdale ( se poate si fara ele ) taiate grosolan cu cutitul
150 ml ulei ( de porumb akm folosit eu )
300 ml suc proaspat de portocale ( stors proaspat.. )
coaja rasa de la 1 portocala
3 linguri de gem de portocale
siropul:
3 linguri cacao
4 linguri ulei
6 linguri apa
6 linguri zahar
50 gr nuci (si migdale) macinate care vor fii presarate pe deasupra
- amestecam mai intii componentele lichide apoi adaugam cele solide, intr-o tava 30*20 cm punem hirtia de copt pe care mai intii o udam si o stoarcem bine de tot in pumn ( tb doar sa fie moale si sa se aseze bine pe peretii tavii .. sfat de tv ;-) , in caz ca a ramas uda o stergeti cu un servet), varsam compozitia in tava si coacem la foc potrivit, dupa 30 minute facem proba cu scobitoarea si cind aceasta iese curata prajitura e gata.
- pregatim siropul ( pe flacara ca sa se topeasca zaharul)
- gaurim cu scobitoarea tot blatul de prajitura si turnam deasupra siropul, lasam sa se patrunda si apoi presaram nucile macinate deasupra
Ingredients:
250 g sugar
400 g all-purpose flour
1 packet baking powder
2–3 tablespoons raisins
50 g walnut kernels and almonds, roughly chopped with a knife
150 ml oil (I used corn oil)
300 ml orange juice
grated zest of 1 orange
3 tablespoons orange marmalade
Syrup:
4 tablespoons corn oil
6 heaping tablespoons sugar
6 tablespoons water
3 tablespoons cocoa
50 g ground walnuts and almonds to sprinkle on top
(You can also use desiccated coconut instead of the nuts—both in the batter and on top.)
-
Mix all the liquid ingredients together, then add the dry ingredients.
-
Pour everything into a 30×20 cm baking pan lined with parchment paper (wet and squeezed).
-
Bake at medium heat for about 30 minutes, then do the toothpick test (when it comes out clean, the cake is ready).
-
Prepare the syrup in a small pot on the stove, heating it until the sugar dissolves.
-
Poke holes all over the cake with a toothpick and pour the syrup on top, letting it soak in.
-
Sprinkle the ground nuts over the surface.