gennaio 02, 2009

Sformato di cotechino - Capodanno 2009 - Cotechino Timbale – New Year’s Eve 2009


ingredienti :

2 fette di cotechino già cotto
purè di patate
grana o parmigiano grattato
spinaci
olio, sale

2 forme usa e getta per i muffins

In ogni forma oleata mettiamo una fetta di cotechino (grossa ), intorno e sopra aggiungiamo il purè di patate già amalgamato con il formaggio grattugiato e ancora sopra i spinaci cotti con pochissima acqua e sale sotto il coperchio
e tritati con la mezzaluna
Inforniamo una ventina di minuti a fuoco medio
giriamo la forma direttamente nel piatto cosi il cotechino torna "in bella vista"
servite con spinaci e con lenticchie "porta soldi" ( preparate con pomodori secchi sott'olio, passata di pomodoro, rosmarino e aneto freso )

in romana :

ingrediente :

2 felii de cotechino gata fiert
piure de cartofi
parmezan sau brinza grana sau un cascaval mai tare ras
spanac
ulei si sare

2 forme de unica folosinta de muffins

ungem formele cu ulei si asezam o felie groasa de cotechino , de jur imprejurul feliei si deasupra punem piureul de cartofi deja amestecat cu brinza rasa iar peste un start de spanac inabusit in tigaie cu sare si putina apa apoi tocat cu cutitul
- coacem in cuptorul gata incalzit, circa 20 minute la foc mediu apoi rasturnamdirect in farfurie si servim cu spanac sau piure daca a mai ramas si evident cu linte ( fiarta impreuna cu un morcov si o tulpina de telina, apoi scursa si adaugata in cratita in care am inabusit 2 catei intregi de usuroi pe acre ii aruncam dupa ce si-au lasat doar aroma, si 2 rosii uscate conservate in ulei aromat tocate marunt, rosii in bulion si o ramurica de rozmarin si marar proaspat .. mai adaugam putina apa in care a fiert lintea cu o lingura daca e nevoie ).

english

Ingredients:

2 slices of precooked cotechino
mashed potatoes
Grana Padano or Parmigiano, grated
spinach
oil, salt

2 disposable muffin molds

Grease each mold and place one (thick) slice of cotechino inside. Around and on top, add the mashed potatoes already mixed with the grated cheese, and then add the spinach on top — spinach cooked with just a little water and salt under a lid, then chopped with a mezzaluna.

Bake for about twenty minutes at medium heat.

Flip the mold directly onto the plate so the cotechino comes back “nicely on display.”

Serve with spinach and with “money-bringing” lentils (prepared with sun-dried tomatoes in oil, tomato passata, rosemary, and fresh dill).