gennaio 30, 2009

Gnocchi di patate e barbabietola ripieni di scamorza affumicata - Gnocchi de cartofi si sfecla umpluti cu cascaval afumat - Red beetroot gnocchi filled with scamorza





Ecco la mia ricetta per la raccolta di Claudia e Tatiana Peccati di gola e di amicizia 

gif2
per i gnocchi :
400 g patate sbucciate
150-200 g farina 00
1 barbabietola già cotta e sbucciata
sale
per il ripieno:
scamorza a cubetti
burro per saltare i gnocchi
- lessare le patate in acqua e sale
- in una ciotola setacciare la farina e aggiungere la barbabietola e le patate schiacciate e salate
- impastare tutto  aggiungendo al inizio 150 g farina e se c'è bisogno anche il resto fino a 200 g ma non di più
- formare dei salsicciotti, tagliateli a cubetti e in ogni pezzo mettete un cubetto di formaggio, arrotolate e dargli una forma allungata o tonda come vi piace, date la forma rigata usando il attrezzo o una forchetta o una grattugia.
- lessate i gnocchi nel acqua salata bollente, quando vengono a gala sono pronti
- saltate i gnocchi in una padella con del burro
se volete grattugiate anche grana padano o parmigiano sopra


Romania Pictures, Images and Photos
pt gnocchi:
400 gr cartofi curarati de coaja
150-200 gr faina 
1 sfecla rosie gata fiarta sau coapta si curatata de coaja ( de marimea unei mandarine)
sare
pt umplutura :
scamorza sau alt cascaval afumat taiat cuburi
unt cit o nuca
- fierbeti cartofii in apa cu sare
- intr-un castron treceti prin ciur sau sita faina, adaugati sfecla si cartofii striviti ca pentru piure( sau tocate prin masina de tocat, blender, robot), sarea
- adaugati intii 150 gr de faina si dc mai este nevoie mai adaugati pina la 200 gr .. aluatul tb sa fie moale dar nu lipicios
- formati suluri de aluat, taiati bucati si in fiecare bucata puneti cite un cub de brinza/ cascaval, dati o forma usor ovala sau rotunda cum va place
- treceti fiecare galusca obtinuta pe ustensila speciala pt gnocchi sau daca nu pe dintii unei furculie sau pe o razatoarea ca sa obtinueti o suprafata cu santuri /dungi
- rasturnati gnocchi in oala cu apa sarata fierbinte si fierbeti pina cind galustele se ridica la suprafata ( citeva minute), cu o paleta cu coada lunga treceti o singura data pe sub gnocchi cind i-ati pus in apa clocotta ca sa nu se lipeasca de fundul oalei
- cind sunt fierti ( s-au ridicat la suprafata ) ii luati cu paleta gaurita /de plasa si ii puneti in tigaia cu unt topit, ii amestecat usor miscind tigaia si ii serviti
daca vreti puteti rade deasupra cascaval/ parmezan/ grana padano

english

For the gnocchi:
400 g peeled potatoes
150–200 g all-purpose flour
1 cooked and peeled beetroot
salt

For the filling:
scamorza cheese, cut into small cubes
butter for sautéing the gnocchi

Boil the potatoes in salted water.
In a bowl, sift the flour and add the beetroot along with the mashed, salted potatoes.
Knead everything together, starting with 150 g of flour and adding up to 200 g only if needed, but not more.
Form long ropes, cut them into pieces, and place a small cube of cheese in each piece. Roll to close and shape them into elongated or round gnocchi as you prefer. Create ridges using a gnocchi board, a fork, or a grater.
Cook the gnocchi in boiling salted water; when they rise to the surface, they are ready.
Sauté the gnocchi in a pan with butter.
If you like, grate some Grana Padano or Parmesan on top.