
1-2 patate
1 finocchio
acqua o brodo vegetale
3-4 cucchiai panna da cucina / panna fresca ( o latte grasso )
salmone affumicato
aneto o la barbetta del finocchio
sale
1 cucchiaio olio
- facciamo bollire le patate e il finocchio nell'acqua o brodo con sale, alla fine frulliamo le patate e il finocchio versando brodo quanto basta per ottenere una vellutata secondo il vostro gusto piu' o meno liquida.
- aggiungiamo la panna, l'olio.
- mettiamo in un piatto la vellutata e adagiamo sopra il salmone tagliato a striscioline e l'aneto fresco o la barba del finocchio ( solo per ornare il piato).
in romana :
1-2 cartofi
1 fenicul
apa sau supa de legume
3-4 linguri smintina dulce prospata (sau lapte gras )
somon afumat
marar sau frunzulitele de la fenicul
srle
1 lingura ulei
-fierbem cartofii si feniculul in apa sau in supa , la sfirsit le mixam in robot adaugind lichi ( supa supa in care au fiert) cite e nevoie ca sa obtineti o supa crema dupa gustul vostru mai lichida sau mai groasa .
- adaugam smintina si uleiul.
- varsam portia in farfurie si ornam cu somonul afumat taiat fisii si cu mararul proaspat sau cu frunzele de fenicul
english
Ingredients:
1–2 potatoes
1 fennel bulb
water or vegetable broth
3–4 tablespoons cooking cream / fresh cream (or full-fat milk)
smoked salmon
dill or fennel fronds
salt
1 tablespoon oil
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Boil the potatoes and fennel in water or broth with salt. When done, blend the potatoes and fennel, adding enough broth to obtain a velouté with the consistency you prefer, more or less liquid.
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Add the cream and the oil.
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Pour the velouté into a bowl and place the smoked salmon, cut into thin strips, on top. Finish with fresh dill or fennel fronds (just to decorate the dish).