venerdì 2 gennaio 2009
Vellutata di patate e finocchio con salmone affumicato - Supa crema de cartofi si fenicul cu somon afumat
1-2 patate
1 finocchio
acqua o brodo vegetale
3-4 cucchiai panna da cucina / panna fresca ( o latte grasso )
salmone affumicato
aneto o la barbetta del finocchio
sale
1 cucchiaio olio
- facciamo bollire le patate e il finocchio nell'acqua o brodo con sale, alla fine frulliamo le patate e il finocchio versando brodo quanto basta per ottenere una vellutata secondo il vostro gusto piu' o meno liquida.
- aggiungiamo la panna, l'olio.
- mettiamo in un piatto la vellutata e adagiamo sopra il salmone tagliato a striscioline e l'aneto fresco o la barba del finocchio ( solo per ornare il piato).
in romana :
1-2 cartofi
1 fenicul
apa sau supa de legume
3-4 linguri smintina dulce prospata (sau lapte gras )
somon afumat
marar sau frunzulitele de la fenicul
srle
1 lingura ulei
-fierbem cartofii si feniculul in apa sau in supa , la sfirsit le mixam in robot adaugind lichi ( supa supa in care au fiert) cite e nevoie ca sa obtineti o supa crema dupa gustul vostru mai lichida sau mai groasa .
- adaugam smintina si uleiul.
- varsam portia in farfurie si ornam cu somonul afumat taiat fisii si cu mararul proaspat sau cu frunzele de fenicul