venerdì 2 gennaio 2009

Cotechino maialino per il Capodanno 2009 - Purcelus din aluat umplut cu cotechino





 ingredienti :

1 cotechino già cotto 
1 rotolo di pasta sfoglia Buitoni
spinaci cotti con un filo di olio, sale e pochissima acqua e tritati
1 uovo sbattuto

lenticchie
2 pomodori secchi sotto olio
passata di pomodori o pomodori pelati
rosmarino, aneto fresco
sale, pepe
aglio in camicia


Mettiamo il cotechino su un strato di spinaci sulla sfoglia - sul bordo cosi arrotolando la sfoglia e chiudendola nel laterale, nascondiamo la chiusura.
Dopo aver dato una forma allungato al muso del maialino tagliamo con un bicchiere un cerchio di sfoglia doppia e lo mettiamo per formare il mussino, e con le ditta facciamo le narici, con 2 pezzi piccoli gli occhi, le orecchie , le zampe e con un altro pezzo di sfoglia arrotolato e a forma di cavatappi la coda.

Spennelliamo con l'uovo sbattuto e setacciato ( ho visto questo a prova del cuoco quando hanno setacciato l'uovo cosi era più liscio per essere spennellato).

Inforniamo a 200°C fino quando avrà un colore dorato ( 25 minuti)

Servire con lenticchie .

romana

ingrediente :
cotechino gata fiert
1 foaie de aluat frantuzesc (de pateuri) cumparat
spanac inabusit cu sare si putin ulei apoi tocat
1 ou pt uns foaia

linte preatita cu rosii uscate si conservate in ulei, rozmarin si marar


pe o margine a unei foi de aluat frantuzesc gata cumparat ( al meu era Buitoni) asezam un strat de spanac de lungimea cotechin-ului apoi asezam cotechino si rasucim foaia de aluat peste inchizind pe o latura .. nu deasupra ca se vede urit- si mascam inchizatura cu bucati de aluat de forma picioarelor de purcel

dam forma alungita ritului de purcel, taiem din 2 foi de aluat suprapus , cu un pahar un cerc care va fii ritul, cu degetele facem cele 2 gauri pentru nari si din 2 bucatele de aluat ochii, din alte 2 bucati taiem urechile ( era mai bine din aluat dublu caci s-au lasat la copt) , din alte bucati decupam picioarele si din o bucata invirtim ca un tirbuson codita .

ungem cu ou batut pe care l-am trecut prin sita mai intii ca sa fie mai fin

coacem in cuptorul incins la cca 200 °C cca 25 minute sau pina cind devine auriu.

se serveste taiat felii impreuna cu linte pe care eu am pregatit-o cu rosii uscate in ulei, rozmarin si marar