



ingredienti :
1 cotechino già cotto
1 rotolo di pasta sfoglia Buitoni
spinaci cotti con un filo di olio, sale e pochissima acqua e tritati
1 uovo sbattuto
lenticchie
2 pomodori secchi sotto olio
passata di pomodori o pomodori pelati
rosmarino, aneto fresco
sale, pepe
aglio in camicia
Mettiamo il cotechino su un strato di spinaci sulla sfoglia - sul bordo cosi arrotolando la sfoglia e chiudendola nel laterale, nascondiamo la chiusura.
Dopo aver dato una forma allungato al muso del maialino tagliamo con un bicchiere un cerchio di sfoglia doppia e lo mettiamo per formare il mussino, e con le ditta facciamo le narici, con 2 pezzi piccoli gli occhi, le orecchie , le zampe e con un altro pezzo di sfoglia arrotolato e a forma di cavatappi la coda.
Spennelliamo con l'uovo sbattuto e setacciato ( ho visto questo a prova del cuoco quando hanno setacciato l'uovo cosi era più liscio per essere spennellato).
Inforniamo a 200°C fino quando avrà un colore dorato ( 25 minuti)
Servire con lenticchie .
romana
ingrediente :
cotechino gata fiert
1 foaie de aluat frantuzesc (de pateuri) cumparat
spanac inabusit cu sare si putin ulei apoi tocat
1 ou pt uns foaia
linte preatita cu rosii uscate si conservate in ulei, rozmarin si marar
pe o margine a unei foi de aluat frantuzesc gata cumparat ( al meu era Buitoni) asezam un strat de spanac de lungimea cotechin-ului apoi asezam cotechino si rasucim foaia de aluat peste inchizind pe o latura .. nu deasupra ca se vede urit- si mascam inchizatura cu bucati de aluat de forma picioarelor de purcel
dam forma alungita ritului de purcel, taiem din 2 foi de aluat suprapus , cu un pahar un cerc care va fii ritul, cu degetele facem cele 2 gauri pentru nari si din 2 bucatele de aluat ochii, din alte 2 bucati taiem urechile ( era mai bine din aluat dublu caci s-au lasat la copt) , din alte bucati decupam picioarele si din o bucata invirtim ca un tirbuson codita .
ungem cu ou batut pe care l-am trecut prin sita mai intii ca sa fie mai fin
coacem in cuptorul incins la cca 200 °C cca 25 minute sau pina cind devine auriu.
se serveste taiat felii impreuna cu linte pe care eu am pregatit-o cu rosii uscate in ulei, rozmarin si marar
Ingredients:
1 precooked cotechino
1 sheet of Buitoni puff pastry
cooked spinach with a drizzle of oil, salt, a little water, then finely chopped
1 beaten egg
Lentils:
2 sun-dried tomatoes in oil
tomato passata or peeled tomatoes
rosemary, fresh dill
salt, pepper
garlic (unpeeled, “in camicia”)
Place the cotechino on a layer of spinach spread over the puff pastry — near the edge, so that when you roll the puff pastry and close it on the side, the seam stays hidden.
After shaping the roll to resemble a long pig’s snout, cut out a circle of double-layer puff pastry using a glass and place it on the roll to form the pig’s nose. Use your fingers to make the nostrils. Then make the eyes, ears, legs, and a little corkscrew-shaped tail from small scraps of pastry.
Brush everything with the beaten and strained egg (I saw this trick on “La Prova del Cuoco”: straining the egg makes it smoother for brushing).
Bake at 200 °C until golden (about 25 minutes).
Serve with lentils.