gennaio 26, 2009

Pesce fritto in crosta di farina di mais - Peste prajit in crusta de malai - Fried Fish in a Cornmeal Crust


gif2

Io ho preparato due filetti di merluzzo congelati, ma si può friggere il pesce che preferite.

Ingredienti:

  • filetti di merluzzo

  • latte

  • formaggio grattugiato (Grana Padano, Caciocavallo, formaggio svizzero o quello che vi piace)

  • farina di mais

  • olio per friggere

Contorno: patate a cubetti, lesse, scolate e condite con sale, burro e aneto o prezzemolo fresco tritato.


Procedimento:

  • Lasciate il pesce una decina di minuti nel latte (se il pesce è congelato, lasciatelo scongelare un po' nel latte).

  • Passate i filetti di pesce prima nel formaggio grattugiato e poi nella farina di mais (lo strato di farina di mais deve essere abbastanza spesso).

  • Nel frattempo scaldate l’olio in una padella e friggete il pesce per 5–10 minuti, a seconda della grandezza dei filetti, da un lato e poi dall’altro.

  • Scolateli con una paletta, appoggiateli su carta assorbente e serviteli subito ben caldi.


Romania Pictures, Images and Photos

Eu am pregătit două fileuri de cod congelate, dar puteți prăji orice fel de pește vă place.

Ingrediente:

  • fileuri de cod

  • lapte

  • cașcaval ras (Grana Padano, cașcaval afumat, Emmentaler sau ce vă place)

  • făină de mălai

  • ulei pentru prăjit

Garnitură: cartofi tăiați cubulețe, fierți, scurși și condimentați cu sare, unt și mărar sau pătrunjel proaspăt tocat.


Mod de preparare:

  • Lăsați peștele aproximativ 10 minute în lapte (dacă este congelat, lăsați-l să se dezghețe puțin în lapte).

  • Treceți fileurile de pește mai întâi prin cașcavalul ras, apoi prin făina de mălai (stratul de mălai trebuie să fie destul de gros).

  • Între timp încălziți uleiul într-o tigaie și prăjiți peștele 5–10 minute, în funcție de mărimea fileurilor, pe o parte și apoi pe cealaltă.

  • Scoateți-le cu o spatulă, puneți-le pe hârtie absorbantă și serviți-le imediat, cât sunt bine calde.


english

I prepared two frozen cod fillets, but you can fry any fish you like.

Ingredients:

  • cod fillets

  • milk

  • grated cheese (Parmesan, Caciocavallo, Swiss cheese, or any you prefer)

  • corn flour (cornmeal)

  • oil for frying

Side dish: diced potatoes, boiled, drained, and seasoned with salt, butter, and finely chopped dill or parsley


Instructions:

  • Let the fish sit in milk for about ten minutes (if the fish is frozen, let it thaw a bit in the milk).

  • Coat the fish fillets first in the grated cheese, then in the corn flour (the corn flour coating should be fairly thick).

  • Meanwhile, heat the oil in a pan and fry the fish for 5–10 minutes on one side (depending on the size of the fillet), and the same on the other side.

  • Lift them out with a spatula, place them on paper towels, and serve immediately while still hot.