

Io ho preparato due filetti di merluzzo congelati, ma si può friggere il pesce che preferite.
Ingredienti:
-
filetti di merluzzo
-
latte
-
formaggio grattugiato (Grana Padano, Caciocavallo, formaggio svizzero o quello che vi piace)
-
farina di mais
-
olio per friggere
Contorno: patate a cubetti, lesse, scolate e condite con sale, burro e aneto o prezzemolo fresco tritato.
Procedimento:
-
Lasciate il pesce una decina di minuti nel latte (se il pesce è congelato, lasciatelo scongelare un po' nel latte).
-
Passate i filetti di pesce prima nel formaggio grattugiato e poi nella farina di mais (lo strato di farina di mais deve essere abbastanza spesso).
-
Nel frattempo scaldate l’olio in una padella e friggete il pesce per 5–10 minuti, a seconda della grandezza dei filetti, da un lato e poi dall’altro.
-
Scolateli con una paletta, appoggiateli su carta assorbente e serviteli subito ben caldi.

Eu am pregătit două fileuri de cod congelate, dar puteți prăji orice fel de pește vă place.
Ingrediente:
-
fileuri de cod
-
lapte
-
cașcaval ras (Grana Padano, cașcaval afumat, Emmentaler sau ce vă place)
-
făină de mălai
-
ulei pentru prăjit
Garnitură: cartofi tăiați cubulețe, fierți, scurși și condimentați cu sare, unt și mărar sau pătrunjel proaspăt tocat.
Mod de preparare:
-
Lăsați peștele aproximativ 10 minute în lapte (dacă este congelat, lăsați-l să se dezghețe puțin în lapte).
-
Treceți fileurile de pește mai întâi prin cașcavalul ras, apoi prin făina de mălai (stratul de mălai trebuie să fie destul de gros).
-
Între timp încălziți uleiul într-o tigaie și prăjiți peștele 5–10 minute, în funcție de mărimea fileurilor, pe o parte și apoi pe cealaltă.
-
Scoateți-le cu o spatulă, puneți-le pe hârtie absorbantă și serviți-le imediat, cât sunt bine calde.
I prepared two frozen cod fillets, but you can fry any fish you like.
Ingredients:
-
cod fillets
-
milk
-
grated cheese (Parmesan, Caciocavallo, Swiss cheese, or any you prefer)
-
corn flour (cornmeal)
-
oil for frying
Side dish: diced potatoes, boiled, drained, and seasoned with salt, butter, and finely chopped dill or parsley
Instructions:
-
Let the fish sit in milk for about ten minutes (if the fish is frozen, let it thaw a bit in the milk).
-
Coat the fish fillets first in the grated cheese, then in the corn flour (the corn flour coating should be fairly thick).
-
Meanwhile, heat the oil in a pan and fry the fish for 5–10 minutes on one side (depending on the size of the fillet), and the same on the other side.
-
Lift them out with a spatula, place them on paper towels, and serve immediately while still hot.