
ingredienti :
2 mele
4-6 biscotti
2 cucchiai gherigli di noci tagliate con il coltello (non tritate)
2 cucchiai mandorle tagliate ( non tritate)
2 cucchiai uvetta,
burro, zucchero semolato
lavate e asciugate le mele
togliete il torsolo
schiacciate i biscotti, tagliate con il coltello i gherigli di noci e le mandorle
scavate le mele togliendo la polpa ( lasciate solo la buccia e 3-4 mm di polpa ) e amalgamatela con le noci, mandorle, uvetta
imburrate (con il burro cremoso) la buccia delle mele cosi scavate e spolveratela di zucchero adagiate le mele in una teglia da forno con alcuni fiocchi di burro sul fondo o sulla carta da forno come volete
versate in ogni mela biscotti schiacciati per riempire il buco come uno tappo di solo 1-1.5 cm altezza
riempite le mele con la polpa più noci, mandorle, uvetta e schiacciate per bene
io ho aggiunto sopra il resto di biscotti ma non fate come me perché questa polvere di biscotti si è bruciata ( si vede nella foto)
infornate per alcuni minuti nel forno caldo a una temperatura alta e state attenti/e perché il tempo di cottura e variabile secondo il vostro forno, il numero delle mele ecc.. pero si vede quando sono pronte.
note :
* per il ripieno ognuno si può sbizzarrire come vuole e usare gli ingredienti che ama di più
* aggiungete la cannella
romana
ingrediente :
2 mere
4-6 biscuiti
2 linguri miez de nuca taiat cu cutitul
2 linguri migdale taiate cu cutitul
2 linguri stafide
unt, zahar tos
spalati si stergeti merele
scoatei cotorul cu instrumentul special sau cu un cutit
striviti biscuitii ( eu i.-am sfarimat cu mina caci acest tip sunt foarte sfarimiciosi)
taiati cu un cutit nucile si migdalele (miezul lor)
scobiti merele scotind pulpa (lasati numai coaja si 3-4 mm de pulpa ) si amestecati pulpa scoasa din mere cu nucile, migdalalele si stafidele
ungeti cu untul cremos coaja exterioara a merelor si rostogoliti merele astfel unse prin zahar tos
puneti citeva bucatele de unt intr-o tava / vas de Jena sau puteti doar pune hirtie de bucatarie in vas
asezati merele in vas ( ori pe hirtie ori peste unt .. dupa cum preferati..)
varsati biscuiti striviti in fiecare mar ca sa seformeze un dop de cca 1-1.5 cm inaltime si sa inchida gaura cotorului la baza marului
umpleti apoi cu amestecul de mar, nuci, migdale, stafide si indesati bine cu mina ca sa intre tot, mie mi-a amas asa cu un mic virf totusi
am presarat restul de biscuiti deasupra dar nu va recomand caci la mine s-au ars ( se vede in poza)
coaceti pentru citeva minute in cuptorul gata incalzit si la temperatura mare, timpul depinde de numarul de mere, de cuptorul vostru deci stati atenti/e la mere si se vede cu ochiul liber cind sunt coapte.
english
Ingredients:
2 apples
4–6 biscuits/cookies
2 tablespoons walnut kernels, chopped with a knife (not finely ground)
2 tablespoons almonds, chopped (not finely ground)
2 tablespoons raisins
butter, granulated sugar
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Wash and dry the apples.
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Remove the core.
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Crush the biscuits and chop the walnuts and almonds with a knife.
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Scoop out the apples, removing the pulp (leave only the peel and about 3–4 mm of pulp) and mix it with the walnuts, almonds and raisins.
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Butter the inside of the hollowed apples (using soft butter) and sprinkle with sugar. Place the apples in a baking dish with a few small pieces of butter on the bottom or on baking paper, as you prefer.
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Add some crushed biscuits inside each apple to fill the bottom of the hole, creating a small “plug” about 1–1.5 cm high.
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Fill the apples with the mixture of pulp, nuts, almonds and raisins, pressing well.
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I added the remaining crushed biscuits on top, but don’t do as I did, because this biscuit powder burned (you can see it in the photo).
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Bake for a few minutes in a preheated oven at a high temperature, keeping an eye on them, because the cooking time varies depending on your oven, the number of apples, etc. You’ll see when they’re ready.
Notes:
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You can customize the filling however you like, using the ingredients you prefer.
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Add some cinnamon as well