ingredienti:
(per una teglia grande 20*30 cm ma non molto alta .. )
2 filetti di pesce fresco o congelato
1 scatola di tonno sott'olio o al naturale
1-2 bicchieri di latte *
3-4 carote
100-120 gr piselli
3 patate ( ma secondo 6 patate è meglio ..io avevo solo queste )
3-4 funghi champignon
1/4 peperone
parmigiano o formaggio grano o altro formaggio grattugiato
- mettiamo le patate, le carote e i piselli ( se non sono già cotti) a bollire in acqua e sale.
- in una padella mettiamo i filetti di pesce e versiamo sopra del latte, sale e pepe, lasciamo cuocere 10 -15 minuti, girandoli, fino quando sono cotti.
- nei ultimi minuti aggiungiamo anche i funghi e il peperone a fettine nell'acqua con le patate, carote e piselli (solo per sbolentarli)
- scoliamo tutto e prendiamo le patate che saranno schiacciate con il schiacciapatate.
- in una pirofila mettiamo il pesce cotto nel latte, rotto a pezzi con una forchetta e distribuito qua e la sul fondo della teglia.
- aggiungiamo nella teglia il tono ( scolato), i piselli, le carote a fette o cubetti, i funghi a fette , il peperone..
- il latte nel quale è stato cotto il pesce viene filtrato e versato nelle patate schiacciate quanto asta per ottenere una crema di patate non troppo liquida.
- mettiamo sopra le patate con in sacco di pasticceria o con uno cucchiaio e grattugiamo sopra il parmigiano o il formaggio grana
- inforniamo nel forno caldo fino quando il formaggio facce la crosta .
lasciate 5-10 minuti prima di servire
potete fare anche monoporzioni
romana
ingrediente:
(pentru o tava de 20*30 cm dar nu foarte inalta .. )
2 bucati de filè de petce proaspat sau congelat
1 cutie de ton in ulei sau natural
1-2 pahare de lapte
3-4 morcovi
100-120 gr mazare
3 cartofi ( dar ar fi trebuit vreo 6 insa eu atitea aveam atitea am folosit )
3-4 ciuperci champignon
1/4 ardei gras
parmezan sau alt cascaval ras
- punem cartofii, morcovii si mazarea ( daca nu folositi din conserva deja fiarta ) la fiert in apa cu sare
- intr-o tigaie punem filè-urile de peste impreuna cu laptele care sa le acopere la fiert cu sare si piper si laam cca 10-15 minute la foc mediu, le intoarcem pe ambele parti ca sa fie coapte bine
- in ultimele minute de fierbere in oala cu cartofii, morcovii si mazarea adaugam ciupercile si ardeiul gras felii
- scurgem apa si cartofii ii punem deoparte pt a fii striviti cu instrumentul special sau trecuti prin masina de tocat ...
- in tava punem pestele fiert in lapte, rupt in bucati cu o furculita si imprastiat in toata tava , la fel adaugam si tonul scurs de ulei sau apa , mazarea, morcovii taiati rondele sau cuburi, ciupercile felii si ardeiul gras
- laptele in care a fiert pestele il filtram prinstrecuratoarea fina si il adaugam la cartofi ca sa obtinem un piure nu foarte lichid pe care il vom pune deasupra celorlate ingrediente cu un sac de patiserie sau chiar cu o lingura
- radem cascavalul sau parmezanul si punem la copt in cuptorul ata incalzit la temperatura destul de mare + grill dc aveti caci trebuie numai sa faca brinza crusta deasupra si este gata .
se lasa 5-10 minute sa se racoreasca inainte de a fi servit ...
puteti sa fceti si portii unice in vase mici care pot fii folosite la cuptor
Ingredients:
(for a large baking dish 20×30 cm, but not very tall…)
2 fillets of fresh or frozen fish
1 can of tuna in oil or natural
1–2 glasses of milk*
3–4 carrots
100–120 g peas
3 potatoes (but in my opinion 6 potatoes are better… I only had these)
3–4 champignon mushrooms
1/4 bell pepper
Parmesan or Grana cheese or any grated cheese
-
Put the potatoes, carrots, and peas (if not already cooked) to boil in salted water.
-
In a pan, place the fish fillets and pour milk over them, add salt and pepper, and let them cook for 10–15 minutes, turning them, until done.
-
In the last few minutes, add the mushrooms and the bell pepper sliced into the water with the potatoes, carrots, and peas (just to blanch them).
-
Drain everything and mash the potatoes with a potato masher.
-
In a baking dish, place the fish cooked in milk, broken into pieces with a fork and spread here and there on the bottom.
-
Add the drained tuna, the peas, sliced or diced carrots, sliced mushrooms, and bell pepper to the dish.
-
Strain the milk in which the fish was cooked and pour it into the mashed potatoes as needed to obtain a potato cream that is not too liquid.
-
Put the mashed potatoes on top using a piping bag or a spoon, and grate Parmesan or Grana on top.
-
Bake in a hot oven until the cheese forms a crust.
Let it rest 5–10 minutes before serving.
You can also make individual portions.


