gennaio 23, 2009

Cavoletti Di Bruxelles al forno - Verze de Bruxelles la cuptor - Oven roasted Brussels sprouts



gif2
ingredienti :

500 g cavolini
2 cucchiai pancetta affumicata a cubetti
1 cucchiaio di olio
sale
1 spicchio d'aglio

- mandare e lavare i cavolini in acqua fredda, tagliare a meta e lasciate per più di 1 ora in acqua con limone o aceto, lavare di nuovo in acqua fredda per pulire di sabbia o altre cose.
- scaldate 2-3 l di acqua con sale, quando inizia a bollire abbassare la fiamma al minimo e versate dentro i cavolini, lasciate bollire a fuoco basso per 5 minuti
- nel frattempo scaldate il forno a temperatura alta, in una teglia mettete l'olio, lo spicchio d'aglio ( intero ) e la pancetta a cubetti
- scolare i cavolini e versateli nella teglia quando la pancetta è un po' sciolta
- cuocere i cavolini "al dente" (aggiungendo 1-2 cucchiai di acqua se serve) e servite caldo



Romania Pictures, Images and Photos
ingrediente :
500 gr verze de Bruxelles
2 linguri de cuburi de sunculita afumata ( bacon, piept ardelenesc)
1 lingura de ulei
sare
1 catel de usturoi

- taiem la cotor si eliminam frunzele exterioare mai urite, spalam varza cu apa rece, o taiem in jumatati si o punem intr-un vas cu 2-3 l de apa rece si putina zeama de lamiie sau otet, lasam sa iasa toate impuritatile, nisipul si apoi mai spalam tot in apa rece incercind sa curatam bine
- punem la fiert apa cu sare si cind incepe sa clocoteasca punem verzele, lasam la fiert la fic mic 5 minute
- in acest timp incalzim cuptorul, punem o tava cu ulei, cuburi de zunculita si catelul de usturoi intreg , cind sunculita incepe sa se topeasca adaugam verzele oparite
- coacem la foc mare ( adugind apa cu lingura numai daca e cazul) cca 10-15 minute, verzele sunt gata cind nu sunt coapte, inmuiate prea tare ...
- se serveste cald

inglese 

Ingredients:

500 g Brussels sprouts
2 tablespoons diced smoked pancetta
1 tablespoon oil
salt
1 clove of garlic

  • Trim and wash the Brussels sprouts in cold water, cut them in half and leave them for more than 1 hour in water with lemon or vinegar, then wash again in cold water to remove sand or anything else.

  • Heat 2–3 liters of salted water; when it starts to boil, lower the heat to minimum and add the Brussels sprouts, letting them simmer on low heat for 5 minutes.

  • Meanwhile, preheat the oven to a high temperature; in a baking tray put the oil, the (whole) clove of garlic, and the diced pancetta.

  • Drain the Brussels sprouts and add them to the tray when the pancetta has released some of its fat.

  • Cook the Brussels sprouts “al dente” (adding 1–2 tablespoons of water if needed) and serve hot.