aprile 12, 2008

Pizza ai quattro formaggi


ingredienti :

300 gr farina 00
1 cucchiaino sale
1/2 bustina lievito per torte salate, pizze .. ( Paneangeli Pizzaiolo)
acqua (q.b)
gorgonzola
scamorza affumicata
mozzarella
caciotta
1 cucchiaio farina di mais


impastiamo e stendiamo la pasta in una teglia spolverata con farina di mais
versiamo tutti i cubetti di formaggio sulla pasta e inforniamo per 10-15 minuti nel forno già caldo al fuocco alto
lasciamo un paio di minuti a raffreddarsi e la tagliamo a fette


in romana :


ingrediente :
300 gr faina alba
1 lingurita de sare
1/2 plic de drojdie instant Panengeli ( sau 4-5 grame de drojdie prospata dar in cazul asta lasam la dospit )
apa cit e nevoie
gorgonzola
scamorzza afumata
mozzarella
caciotta
1 lingura de malai
framintam si intindem o foaie pe care o punem pe tava cu malai
asezam toate cuburile de brinza si coacem la foc mare pentru 10-15 minute
se lasa sa se raceasca si se taie

english

Ingredients are 300 g of all-purpose flour, one teaspoon of salt, half a packet of baking powder for savory cakes or pizza (Paneangeli Pizzaiolo), enough water to form the dough, gorgonzola, smoked scamorza, mozzarella, caciotta, and one tablespoon of cornmeal. Knead the dough and spread it in a baking pan dusted with cornmeal, distribute all the diced cheeses over the dough, and bake for ten to fifteen minutes in a preheated oven at high temperature, then let it cool for a couple of minutes and cut it into slices.