aprile 04, 2008

Pasta con zucchina bianca ( chiara ) e gorgonzola - Paste cu dovlecel si gorgonzola


ingredienti:

pasta corta
1 zucchina bianca grattugiata
olio, sale gorgonzola

La pasta cotta e scolata aggiunta alla zucchina grattugiata e ammorbidita in un cucchiaino di olio e 2 cucchiai di acqua di cottura della pasta ( già salata ). Aggiungiamo alla fine cubetti di gorgonzola .

in romana:
dovlecelul ras pe razatoarea mai mare si inabusit in tigaia de teflon cu 1 lingurita de ulei si putina apa in care fierb pastele ( apa e sarata ) adaugam pastele fierte si scurse peste dovlecel si brinza gorgonzola ( se poate inlocui cu brinza topita sau cu brie )

english

Ingredients are short pasta, one grated white zucchini, oil, salt, and gorgonzola. Once the pasta is cooked and drained, it is added to the grated zucchini that has been softened in a teaspoon of oil and two tablespoons of the salted pasta cooking water. Finally, cubes of gorgonzola are added.