Ciambellone all'acqua - Ciambellone cu apa - Italian pound cake (with water)


MORBIDISSIMO !!!!!
250 gr farina
250 gr zucchero
3 uova
130 ml olio ( di semi)
130 ml acqua
1 bustina di lievito ( il mio era anchè vanigliato)
1 cucchiaio cacao amaro
- frullare zucchero con le uovo
- aggiungere acqua e l'olio e frullare
- aggiungere la farina con il lievito
- versare metà del composto in un altra ciotola e aggiungere cacao
- la teglia imburrata e infarinata
- versiamo a strati uno semplice e uno a cacao e cosi via ... fino alla fine
- inforniamo a 180 °C per 40 min nel forno già caldo
in romana
FOARTE PUFOS !!!!

250 gr faina
250 gr zahar
3 oua
130 ml ulei
130 ml apa
1 plic de praf de copt ( al meu era cu aroma de vanilie .. dc nu aveti asa adaugati zahar vanilat)
1 lingura de cacao
- amestecam cu mixerul ouale cu zaharul
- adaugam apoi apa si uleiul si mixam mereu
- adaugam faina si praful de copt
- impartim compozitia in 2 castroane si adaugam in unul dintre ele cacaoa
- ungem tava cu unt si faina si varsam pe rind compozitia cind cea alba cind cea cu cacao din nou alba .. etc
- incalzim cuptorul si coacem prajitura la 180 °C pt 40 min

english



250 gr all purpose flour
250 gr sugar
3 eggs
130 ml sunflower oil
130 ml water
1 pack vanilla baking powder ( 16 gr )
1 tablespoon cocoa
- mix eggs with sugar
- add water and oil, whisk together
- add flour and baking powder and mix all
- brush a little mold with butter and sprinkle flour
- divide the mix just prepared in 2/3 that we pour in the mold
- in the other 1/3 add cocoa, mix and add over the 2/3 in the mold
- bake at 180 °C for around 40 minutes

8 commenti:

Micul ha detto...

Ce fain se vede cat ii de moale.
Am sa-l fac sigur.Cred ca am sa pun si ceva fructe in el.
Mersi de reteta.

Cristina ha detto...

Micul cu incredere este si bun si pufos si destul de econmic, se cam farimiteaza insa la taiat, cred ca e mai bine copt in forme de briose.

Cu fructe vreau si eu sa incerc si mai vreau cu nuca si/sau stafide...

adry ha detto...

Cris, imi place um arata! Am imprimat reteta si vreau s-o fac imediat asa o sa am ceva bun la micul dejun maine dimineata!Spre norocul meu am tot ce-mi trebuie in casa! Mersi!

Cristina ha detto...

Adry e foarte bun si dureaza, in plus nu se intareste ( eu am tinut-o pe masa acoperita cu un stergar de pinza si e ca in prima zi).
Ca sa iti faci o ideee de dimensiune, asa alegi mai usor tava, a mea are diametrul de la baza de 24 cu 26 cm.
Spor la treaba ...si pofta buna!

Melianda ha detto...

cu desertul asta m-ai dat gata, cat de pufos arata si cat de usor se face, cred ca merg niste visine puse in compozitie, maine sigur am sa incerc reteta.

Cristina ha detto...

Meli e super ideea cu visine o sa fac si eu saptamina viitoare.
E ideal pentru vacanta, il voi coace in tavi de unica folosinta ( aluminiu) si il iei la pachet asa(sau pt iesiri la iarba verde).Pofta buna !

Melianda ha detto...

gata am facut prajiturica...nu a iesit la fel de pufoasa ca a ta probabil din cauza cireselor pentru ca am pus cirese si in loc de zahar am folosit indulcitor.Oricum a iesit super gustoasa.

Cristina ha detto...

Noroc cu messengerul :-)) ca ne-am lamurit .. tava ta era prea mare . O sa scriu in reteta dimensiunile exacte ale tavii mele.

Ultimi commenti