
- Lavare le patate e cuocerle a vapore, MO, o lessare in abbondante acqua salata.
- scolarli, sbucciarle e tagliarle a fette piuttosto spesse
- Mettere la cicoria lavata, lessata a metà in una padella antiaderente con olio (1 cucchiaio), sale , aglio ( uno spicchio intero) e peperoncino e rosolarla
- Aggiungere le patate e insaporire tutto per alcuni minuti.
- Grattugiare sopra il formaggio feta.
in romana :
- Spalati bine cartofii si ii coaceti la aburi, microunde sau fierti in multa apa sarata.
- Ii scoateti, curarati si taiati n felii destul de groase.
- Puneti frunzele de cicoare spalate, fierte pe jumatate intr-o tigaie cu ulei ( 1 lingura), sare, usturoi ( un catel de usturoi intreg pe care il aruncati la sfirsit) si ardei iute si ii caliti.
- Adaugati cartofii si lasati sa prinda gust impreuna citeva minute.
- Radeti deasupra brinza feta (sau telemea).
english
Wash the potatoes and cook them by steaming, in the microwave, or by boiling them in plenty of salted water; drain them, peel them, and cut them into fairly thick slices. Put the cleaned chicory, half-boiled, into a non-stick pan with a tablespoon of oil, salt, a whole clove of garlic, and some chili pepper, and sauté it. Add the potatoes and let everything cook together for a few minutes to absorb the flavors. Grate feta cheese on top before serving.