giugno 24, 2008

Mini plumcake ( vaniglia e cacao )




4 uova
200 gr zucchero
100 gr burro sciolto
50 ml latte
350 gr farina 00
1 bustina lievito
vaniglia
1 cucchiaio cacao

- amalgamare le uova con lo zucchero
- versare il composto di burro sciolto e latte e incorporare nel impasto
- aggiungere la farina amalgamata con il lievito
- dividere l'impasto e aggiungere in una delle due metà il cacao
- imburrare e infarinare delle forme per i plum-cake o quelle che avete e versare il composto alla vaniglia e al cacao ( meglio sotto quello al cacao perché un po' più pesante )
- infornare a 180°C e cuocere per 40 minuti. Fare la prova stecchino prima di togliere dal forno.


in romana :



4 oua
200 gr zahar
100 gr unt topit
50 ml lapte
350 gr faina 
1 plic de praf de copt ( 16 gr)
vanilie
1 lingura de cacao

- amestecam ouale cu zaharul
- adaugam compozitia de untopit si lapte
- adaugam faina si praful de copt
- impartim aluatul in dooua, intr-o parte adaugam cacao
- ungem cu unt si presaram cu faina formele de chec ( mini chec) sau ce aveti in casa si varsam compozitia in straturi colorate ( mai bine sa o turnati pe cea cu cacao in partea inferioara caci e mai grea )
- coacem la 180 °C pt cca 40 minute sau cind faci proba cu scobitoarea si aceasta iese uscata din chec


english

4 eggs, 200 g sugar, 100 g melted butter, 50 ml milk, 350 g 00 flour, 1 packet baking powder, vanilla, 1 tablespoon cocoa. Beat the eggs with the sugar, pour in the mixture of melted butter and milk and incorporate it into the batter, add the flour mixed with the baking powder, divide the batter and add the cocoa to one of the two halves, butter and flour plum-cake molds or whichever ones you have and pour in the vanilla mixture and the cocoa one (better to put the cocoa one on the bottom because it is a bit heavier), bake at 180°C and cook for 40 minutes, do the toothpick test before removing from the oven.