giugno 04, 2008

German Apple Pancakes

tolta dal forno si presentava cosi, tutte le mele da sotto sopra /
 scoasa din cuptor arata asa, toate merele erau de acum deasupra


per la pastella:

80 gr farina
3 uova
25 gr zucchero
180 ml latte

burro + 5 cucchiai zucchero per imburrare e spolverare la teglia
canela
2 cucchiai burro
25 gr zucchero
1 cucchiaio limone
2-3 mele*

- le mele** a cubetti caramellate prima nella padella con il burro + cannella
- disposte nella teglia unta e zuccherata,
- versiamo sopra la pastella e inforniamo per 15 minuti a 200-220 °C...
* meglio 2 , ho aggiunto 3 e sono troppe
**a me piacciono le mele non troppo cotte, cosi le ho mescolate con il burro a cubetti e aggiunto nella teglia senza caramellarle prima.


in romana :

aluatul :
80 gr faina
3 oua
25 gr zahar
180 ml lapte

unt + 5 linguri zahar pt uns forma si tapetat

2 linguri unt
scortisoara
2-3 mere *
1 lingurita de zeama de lamiie

- merele ** cuburi, stropite cu lamiia se caramelizeaza cu zaharul, untul si scortisoara intr-o tigaie
- ungem tava cu unt si zahar si turnam merele caramelate si racite
- varsam aluatul si introducem in cuptorul incalzit la 200-220 °C pentru 15 minute
* mai bine 2, am pus 3 si sunt cam multe
** mie nu imi plac merele foarte coapte asa ca le-am amestecat cu untul, zaharul si scortisoara si le-am pus crude in tava

english

For the batter, mix 80 g flour, 3 eggs, 25 g sugar, and 180 ml milk. 

Butter the baking dish and sprinkle it with 5 tablespoons of sugar.

 Prepare cinnamon, 2 tablespoons of butter, 25 g sugar, 1 tablespoon of lemon juice, and 2–3 apples. The apples, cut into cubes, are caramelized first in a pan with the butter and cinnamon, then arranged in the buttered, sugared baking dish, the batter is poured on top, and everything is baked for 15 minutes at 200–220 °C. It is better to use two apples, as three are too many; if you prefer apples that are not too cooked, you can mix them with the cubed butter and add them directly to the baking dish without caramelizing them first.