mercoledì 4 giugno 2008

German Apple Pancakes - Crepes tedesche alle mele

tolta dal forno si presentava cosi, tutte le mele da sotto sopra /
 scoasa din cuptor arata asa, toate merele erau de acum deasupra


per la pastella:

80 gr farina
3 uova
25 gr zucchero
180 ml latte

burro + 5 cucchiai zucchero per imburrare e spolverare la teglia
canela
2 cucchiai burro
25 gr zucchero
1 cucchiaio limone
2-3 mele*

- le mele** a cubetti caramellate prima nella padella con il burro + cannella
- disposte nella teglia unta e zuccherata,
- versiamo sopra la pastella e inforniamo per 15 minuti a 200-220 °C...
* meglio 2 , ho aggiunto 3 e sono troppe
**a me piacciono le mele non troppo cotte, cosi le ho mescolate con il burro a cubetti e aggiunto nella teglia senza caramellarle prima.


in romana :

aluatul :
80 gr faina
3 oua
25 gr zahar
180 ml lapte

unt + 5 linguri zahar pt uns forma si tapetat

2 linguri unt
scortisoara
2-3 mere *
1 lingurita de zeama de lamiie

- merele ** cuburi, stropite cu lamiia se caramelizeaza cu zaharul, untul si scortisoara intr-o tigaie
- ungem tava cu unt si zahar si turnam merele caramelate si racite
- varsam aluatul si introducem in cuptorul incalzit la 200-220 °C pentru 15 minute
* mai bine 2, am pus 3 si sunt cam multe
** mie nu imi plac merele foarte coapte asa ca le-am amestecat cu untul, zaharul si scortisoara si le-am pus crude in tava