Sformatino di riso alle zucchine ( ricetta light) - Orez cu dovlecel


Ricetta presa da qui


in romana :


risotto ( pt fiecare portie 50 gr orez, ceapa, ulei, vin si supa de legume)
brinza care se topeste ( cascaval, mozzarella sau brinza topita )
felii de dovlecel fripte pe gratar sau in tigaia de teflon fara ulei

facem un risotto simplu, daca vreti ii puteti adauga putin sofran va capata o frumoasa culoare galbena . In loc de vin se poate pune bere ( vezi reteta mea de orez cu dovlecel si bere ). Se coc felii subtiri de dovlecel si se tapeteaza castronelele cu ele, se varsa jumatate din orezul fierbinte iar in mijloc punem bucata de brinza/ cascaval ..Turnam si restul orezului si lasam citeva minute ( vreo 5 ) . Asezam farfuria peste castron si rasturnam in asa fel ca sa rezulte pe fiecare farfurie in care servim cite o "movilita" de orez acoperita de dovlecel ...
Brinza din mijloc se va topi de la caldura orezului ...

4 commenti:

Melianda ha detto...

niciodata nu am facut orez cu vin sau bere dar merita incercata reteta , suna bine numai ca eu voi ocoli dovlecelul ca nu e leguma mea preferata!

Mestolo & Paiolo ha detto...

Ciao Cristina, ho risolto finalmente i problemi con il pc. Che bella ricetta, complimenti anche per la foto!
Stefano

Cristina ha detto...

Meli orezul merge cu atitea combinatii ca intradevar poti sari peste dovlecel :-))

Cristina ha detto...

Stefano grazie per i complimenti e bentornato !

Ultimi commenti